Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська політехніка готується до цікавого масштабного фестивалю - «Наукові фестини»

Опубліковано: П`ятниця, 31 березня 2017 

min
max

Цьогоріч він відбудеться 22 квітня та вже втретє збере довкола головного корпусу університету понад 30 локацій для презентацій наукових винаходів, мистецьких заходів та оригінальних перформансів, які мають продемонструвати усім присутнім перспективи української науки та освіти.

Політехніки готують для гостей екскурсії інститутами та бібліотеками, демонстрації винаходів, хімічних реакцій і нових машин та роботів, і майстер-клас з витинанок від знаних у світі майстрів цього мистецтва, і можливість зіграти у шахи з гросмейстером, і спортивні змагання та екстремальне шоу і ще багато-багато іншого!

«Ми прагнемо, аби українські школярі і їх батьки отримали переконливе підтвердження того, що кожна дитина може прийти у Львівську політехніку і отримати підтримку та розвиток своїх знань, вмінь, реалізацію задумів і перевірку припущень під наставництвом найкращих і найдосвідченіших викладачів, - зазначає ректор Львівської політехніки Юрій Бобало. – «Наукові фестини» - це наш переконливий доказ того, що українська молодь, таки найкраща і найталановитіша, а її ідеї, які втілюються у реальні винаходи і наукові здобутки, не раз дивували увесь світ. І Політехніка тут – їхня підтримка, наставник і порадник!»

Для зручності обміну інформацією на офіційному сайті університету є спеціальна сторінка http://lp.edu.ua/naukovi-festyny з найсвіжішими новинами про Наукові фестини. Більше інформації для ЗМІ про захід можна отримати за телефонами 098 07-177-04 (Соломія Матвій) та 097 934-84-86 (Юлія Грабова). А ще – шукайте Наукові фестини у соціальних мережах!

Нагадаємо, у 2016 році Наукові фестини у Львівській політехніці зібрали кілька тисяч гостей. Тоді політехніки дивували присутніх фотопанеллю, яка приймає і перетворює сонячне випромінювання в електрорушійну силу, вітроелектроустановкою з вертикальною віссю обертання, демонстрували робота, який може автоматично встановлювати на конвеєрі двері автомобілів, а хіміки показали присутнім досліди з інтригуючими назвами «Інтерактивний пластиліновий вулкан», «Содова гадюка», «Йодний годинник», «Гарячий лід», «Джин у пляшці», «Зубна паста для слона». А ще тут пригощали усіх охочих напоями з тибетського і чайного грибів, які мають лікувальні властивості.

Особливою частиною заходу став благодійний аукціон художніх робіт викладачів Інституту архітектури, кошти з якого передали на потреби поранених учасників АТО, які лікуються в Окружному військовому шпиталі. Цією діяльністю політехніки займаються і надалі.  

Немає коментарів

Схожі статті:

Фізкультурно-спортивне свято “Світ чарівного дитинства” провели у ДНЗ №160 м. Львова Фізкультурно-спортивне свято “Світ чарівного дитинства” провели у ДНЗ №160 м. Львова Опубліковано: Середа, 26 липня 2017 За ініціативи інструктора-методиста Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Ірини Стадник днями у ДНЗ №160 “Сонечко” м. Львова відбулося фізкультурно-спортивне свято “Світ чарівного дитинства”. Зранку у спортивному залі на веселе...

Переглядів: 523 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Львівські політехніки разом з австрійськими архітекторами й інженерами 	візьмуться за дослідження  архітектурних ансамблів та археологічної спадщини Пліснеська в селі Підгірці Львівські політехніки разом з австрійськими архітекторами й інженерами візьмуться за дослідження архітектурних ансамблів та археологічної спадщини Пліснеська в селі Підгірці Опубліковано: Середа, 22 березня 2017 Шановні представники ЗМІ! Запрошуємо Вас взяти участь у висвітленні цікавої події Міжнародної науково-практичної конференції на тему «Збереження та ревалоризація пам’яток села Підгірці. Відтворення втраченої дерев’яної церкви св. Михайла», а також відкриття виставки «Архітектурна та археологічна спадщина...

Переглядів: 828 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook