Період публікації:

від

до

Категорія:

Майстерня писанкарства на базі Мостиського БДЮТ

Опубліковано: Вівторок, 04 квітня 2017 

min
max

   Протягом місяця в Мостиському Будинку творчості діє «Майстерня писанкарства». Створювати дива із звичайного яйця дітей навчає Лех Наталія Володимирівна (керівник гуртка «Юний художник», що працює на базі Мостиської ЗОШ І-ІІ ст., вул. Рудниківська 152)

       Наші вихованці тепер знають, що з тієї хвилини, коли на яйце наносили орнамент, воно переставало бути простим яйцем, а ставало святою писанкою.       

    Писалась писанка зранку до схід сонця в той час, коли ще ніхто не заходив до хати.
    Кожне яйце треба помити теплою водою, протерти оцтом. Воском прикрашають ті місця, які мають бути білими. Яснішу фарбу прикривають темнішою. 
   Символічне значення писанки складається з двох частин:
-із значення самого яйця
-і з написаних на символічних знаків.
    Кожний регіон має свої оригінальні візерунки, але майже кожну писанку об’єднує емблема сонця-символа від якого починається життя.
    Писанки ніколи не варили і не вживали в їжу, ними також ніколи не бавились в "битка". Для цього були крашанки (зафарбовані в один колір варені яйця)

    Гуртківці ознайомлюються з найрізноманітнішими техніками писанкарства.
 

Немає коментарів

Схожі статті:

Ангели пам'яті Ангели пам'яті Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 В Арламівськоволянському ЗЗСО І - ІІ ст. Мостиської міської ради Львівської області ( директорка О. М. Костира) віддали шану Героям України, загиблим на Євромайдані. Керівник гуртка "Сокіл"("Джура") О.Криворука разом з гуртківцями провели годину історичної пам'яті "Хто за свободу вийшов проти смерті,...

Переглядів: 722 Коментарів: 0

Відділи освіти

З Україною в серці  З Україною в серці Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 Ми всі одна сім’я Єдина ми родина – Мільйони різних «Я» А разом – Україна! Сьогодні, 22 січня 2020 року, в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України, нагадування про те, що сила нашої держави в єдності...

Переглядів: 735 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook