Період публікації:

від

до

Категорія:

Театралізована діяльність в сучасному просторі  дошкільної освіти

Опубліковано: Понеділок, 17 квітня 2017 

min
max

“ Без казки, без гри, уяви дитина не може жити...

Казка - це образно кажучи, свіжий вітер,

що роздмухує вогник дитячої думки й мови ”.     

                           Василь Сухомлинський

Світ дитинства, внутрішній світ дитини – ключ до багатьох хвилюючих проблем нашого життя. Театралізована діяльність – чи то участь дитини як артиста, чи то як глядача – театралізована вистава приносить радість, емоційне піднесення та велике задоволення. Через театралізовану діяльність відбувається пізнавальний, мовленнєвий, емоційно-ціннісний, соціально-моральний розвиток дошкільника. Особистісні якості дитини також якнайкраще проявляються саме через участь у цьому виді діяльності.

23.03.2017 року на базі дошкільного навчального закладу№11 «Світлячок» м. Дрогобича відбулось засідання міської школи професійної майстерності, яке було присвячене проблемі «Розвиток творчих здібностей старшого дошкільника через музично-театралізовану діяльність». Свій досвід презентувала багатолітній  керівник школи Романишин Орислава Петрівна.

Учасників засідання, вихователів дошкільних закладів мм. Дрогобича і Стебника, зустрічали казкові герої біля каси. Вони запрошували до перегляду вистави і разом з квитком бажали приємного перегляду.

Орислава Петрівна зі своїми вихованцями представила «Казку про розумного горобчика» за мотивами казки Л.Українки «Біда навчить». Над постановкою казки працював творчий колектив педагогів-однодумців, які примусили всіх присутніх по-новому прочитати відому казку. До підготовки вистави активно долучились батьки.

Діти впевнено почувались у ролі директора театру, працівників сцени, акторів. Без ролі не залишився ніхто. Особливої емоційної атмосфери під час вистави додавала музика. Діти виконували сольні та хорові музичні фрагменти. Знайшлось місце і для української народної гри. Через казку діти долучились до народної мудрості, музичної народної скарбнички, філософії взаємодопомоги і дружби.  Через казку діти створили міні-модель української працьовитої родини. Розумний Горобчик і Горобчиха «напекли» пиріжків і гостинно пригостили ними усіх гостей. Кульмінаційним моментом вистави стала «Пісня про добро».

Народна гра, музика, театральне мистецтво за Василем Сухомлинським – це «…споконвічні геніальні вчителі і вихователі, тож час повернутись до цих незримих педагогів розумних і лагідних, далекоглядних і передбачливих, від яких не почуєш жодного лихого слова або крику».

Разумна Л.М.,

вихователь-методист ДНЗ№11

Немає коментарів

Схожі статті:

Міський семінар педагогів-організаторів Міський семінар педагогів-організаторів Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 12 лютого в районному Будинку культури відбувся семінар міського методичного об’єднання педагогів-організаторів Дрогобича та Стебника, який провела Станович Н.М. Програма була цікавою, пізнавальною та насиченою. Вступне слово мала методист міського методичного кабінету Ольга Яремко, яка наголосила, що...

Переглядів: 790 Коментарів: 0

Відділи освіти

(Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України (Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 У суботу, 15 лютого, у Дрогобичі відбувся масштабний освітянський захід «мініEdCamp» — (не)конференція для учителів, що хочуть змінити освіту. Понад 150 вчителів з 20 регіонів України, більше 40 експертів, понад 60 волонтерів, освітній омбудсмен — саме таку освітню інтелігенцію зібрав у своїх стінах...

Переглядів: 742 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook