Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели виставку писанок (фото)

Опубліковано: Вівторок, 18 квітня 2017 

min
max

За ініціативи студентського самоврядування, вже доброю традицією у Львівському кооперативному коледжі економіки і права стало напередодні Великодня встановлення святкового деревця з писанок, щоб наповнити виш затишком і теплом в очікуванні світлого Великодня.

Для оформлення деревця був організований конкурс писанок серед студентів та викладачів навчального закладу. По закінченню конкурсу кращі писанки мали милувати око на святковому деревці, а переможці – отримати приз. Проте писанки були настільки різні та красиві, що журі, яке складалось з адміністрації коледжу, профкому та членів студентського самоврядування, вирішило їх всіх повісити на деревце.

Зазначимо, що метою конкурсу-виставки є відродження українських звичаїв та обрядовості з писанкарства, привернення уваги до символічного значення цього невід`ємного атрибуту Великодніх свят, естетичного виховання серед студентства, водночас, це свідчення любові молодого покоління до наших українських традицій, збереження високої національної свідомості, виховання творчого сприйняття світу, віри у велику силу Божого Воскресіння.

Як зауважила учасниця конкурсу: «У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. А одним з елементів обрядової традиції найдорожчого з свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком, і тому мені також захотілось взяти участь в конкурсі, організованим моїми однолітками. Нехай пошвидше закінчується війна, щоб всі родини були разом та щасливі, адже Великдень – родинне св’ято».

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Екскурсія на виставку Писанок Екскурсія на виставку Писанок Опубліковано: Неділя, 21 квітня 2019 Учні НРЦ "Мрія" у супроводі вихователів відвідали цікава і повчальну виставку Писанок.

Переглядів: 219 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Львівський кооперативний коледж економіки і права було представлено на міжнародній виставці «Вища освіта – 2018» Львівський кооперативний коледж економіки і права було представлено на міжнародній виставці «Вища освіта – 2018» Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 У Львівському Палаці мистецтв відбулася VIІ Міжнародна виставка українських та закордонних вищих навчальних закладів «Осінній салон «Вища освіта – 2018»». Це одна з перших спеціалізованих виставок в Західній Україні, яка організована Міжнародним освітнім центром за підтримки Львівської торгово-промислової...

Переглядів: 372 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook