Період публікації:

від

до

Категорія:

На прощу до Уляни Кравченко

Опубліковано: Вівторок, 18 квітня 2017 

min
max

Всім відомі слова: “Якщо хочеш знати більше про письменника, то йди в той край, де він народився”. Вдумаймось  у  них, сприймімо душею і серцем.

Мені здається, що ми маємо право гордитися, що живемо в такому  чудовому прикарпатському краї, де народилися  Юрій Котермак, Уляна Кравченко, Іван Франко.

Щоб краще знати наших геніїв,  учні 6-Б класу Стебницької ЗОШ №11 разом із класним керівником А.Якуц  відвідали музей Уляни Кравченко у місті Миколаєві.

 Екскурсовод  Марія Проців  провела дуже змістовну і цікаву екскурсію, розповіла про родину Устияновичів, з якої походила Уляна Кравченко,  а також про її дитячі, юнацькі роки, про дітей, сім’ю.

Поїздка у місто Миколаїв мала ще й духовний характер. Адже діти підіймалися на гору, де є капличка у формі писанки. По дорозі зупинялися біля кожного хреста і читали Хресну дорогу.

 Капличка у Миколаєві  -  дуже набожне місце. Кожного року, у п’ятницю, перед   Шутковою неділею, тут проводиться Хресна дорога для молоді .

Організатором цієї акції є Українська молодь - Христові.

Ще учні побували у селі  Раковець, в якому є Святе джерело, набрали свяченої води, а також молилися  біля  статуї  Матері  Божої  за  свої родини, за Україну.

Це була дуже гарна поїздка, особливо тому, що зараз проходить Великий піст і кожна людина має змінитися, збагатити себе духовно.

Тому, повертаючись додому, діти були дуже щасливі  та  радісні.

Гут  Р.З,

вчитель хр.етики

Стебницької ЗОШ І-Ш ст.№11

ім. Тараса Зозулі

Немає коментарів

Схожі статті:

Екскурсія в історико-краєзнавчий музей м.Борислава Екскурсія в історико-краєзнавчий музей м.Борислава Опубліковано: Вівторок, 13 листопада 2018 Нещодавно учні восьмих та сьомих класів Бориславської ЗСШ-інтернату І-ІІІ ст. разом з класними керівниками (Зінько І.С., Онишко І.Я. та Думич М.М.) відвідали Бориславський історико-краєзнавчий музей. Музейна експозиція розміщена в шістьох кімнатах і умовно поділена на два відділи: природничий та історичний. Дітям...

Переглядів: 496 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Студенти Львівського кооперативного коледжу відвідали Меморіальний музей «Територія терору» Студенти Львівського кооперативного коледжу відвідали Меморіальний музей «Територія терору» Опубліковано: П`ятниця, 02 листопада 2018 Викладач циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Оксана Козак провела семінарське заняття-бесіду у групі ПВ(н)-16 з навчальної дисципліни «Історія держави і права України» на тему: «Держава і право України в роки Великої Вітчизняної війни» на базі...

Переглядів: 470 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook