Період публікації:

від

до

Категорія:

В Україні з’явилась бакалаврська програма подвійного диплому з Краківським економічним університетом

Опубліковано: Вівторок, 16 травня 2017 

min
max

12 травня представники ДВНЗ «Університет банківської справи» та Краківського економічного університету (Республіка Польща) підписали угоду про впровадження бакалаврського подвійного диплому між університетами.

Згідно з угодою, усі цьогорічні вступники матимуть змогу з вересня 2017 року навчатися за цією програмою та отримати два дипломи одночасно: українського Університету банківської справи та Краківського економічного університету, одного з найвпливовіших університетів Центральної та Східної Європи. Набір студентів відбуватиметься на спеціальності «Менеджмент» та «Фінанси, банківська справа та страхування».

Угоду підписали: Анжела Кузнєцова, д.е.н., професор, перший проректор ДВНЗ «Університет банківської справи»; Кшиштоф Сурувка, професор, проректор зі студентської роботи Краківського економічного університету; Рисін Віталій, д.е.н., заступник директора Львівського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи»; Мікула Богуш, д-р, професор, декан факультету управління Краківського економічного університету.

За словами Кшиштофа Сурувки, п’ятнадцятирічна співпраця з Університетом банківської справи та хороші результати від реалізації програми подвійних магістерських дипломів, яку вже завершили більше тридцяти українських студентів – стали поштовхом для започаткування спільної програми навчання на бакалавраті.

«У Краківському економічному університеті українська мова звучить дуже часто, адже у нас навчаються більше тисячі студентів з України. Завдяки новій програмі співпраці з українським університетом, ми сподіваємося, їх стане ще більше», - зазначив декан факультету управління Краківського економічного університету.

Відтепер як українські, так і польські студенти даних вищих навчальних закладів зможуть навчатися за уніфікованими навчальними програмами. Перші два роки українські студенти вчитимуться в Україні та опановуватимуть польську мову, згодом – посеместрово навчатимуться як в Польщі, так і в Україні.

Важливо також, що студенти (бюджетної форми навчання) Університету банківської справи зможуть отримувати стипендію в Україні, перебуваючи на навчанні у Польщі. А студенти, що володіють карткою поляка, не платитимуть за навчання в Польщі.

«Реалізація програми подвійних дипломів продиктована запитом на освітньому ринку України. Все більше вступників зацікавлені отримати якісну, європейську освіту, пройти стажування закордоном та підвищити рівень знання іноземних мов, тож ми даємо таку можливість. Важливо також, щоб українські студенти мали змогу отримати і український диплом про освіту та, сподіваємось, після навчання повертатися в Україну і тут реалізовувати себе як фахівці», - зазначив Олексій Другов, д.е.н., професор, проректор з навчально-виховної роботи та міжнародного співробітництва.

Українські вищі навчальні заклади вже відчувають на собі наслідки еміграції молодих людей за кордон, українська вища освіта втрачає студентів. За словами Олексія Другова, сьогодні в одній лише Польщі навчаються 60-70 тисяч українських студентів. Проблемою для української освіти є її невідповідність навчальним програм європейським аналогам.

За словами Анжели Кузнєцової, реалізація програм подвійного диплому – це шанс для українського вищого навчального закладу інтегруватися у європейський освітній простір, підвищувати стандарти освіти та налагоджувати партнерські стосунки з європейськими науковцями.

Довідково:

ДВНЗ «Університет банківської справи» – профільний вищий навчальний заклад України IV рівня акредитації, який готує фахівців для фінансово-кредитної сфери та підвищує їхню кваліфікацію. Університет банківської справи об’єднує чотири інститути у Харкові, Львові, Черкасах та Інститут банківських технологій та бізнесу у м. Києві.

За матеріалами прес-служби Університету банківської справи

Немає коментарів

Схожі статті:

Триває прийом заявок на участь у проекті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням» Триває прийом заявок на участь у проекті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням» Опубліковано: Середа, 30 серпня 2017 За підтримки Міністерства освіти і науки України реалізується спільний українсько-польський проект «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IIІ: інновації та відносини з оточенням». Його мета – підготовка двох груп академічних лідерів, що мають бажання та здатні впроваджувати інноваційні освітні та...

Переглядів: 845 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

«Для підвищення якості вищої освіти студенти повинні мати більше можливостей пізнати міжнародний досвід», - Лілія Гриневич у Лондоні «Для підвищення якості вищої освіти студенти повинні мати більше можливостей пізнати міжнародний досвід», - Лілія Гриневич у Лондоні Опубліковано: Вівторок, 24 січня 2017 Відкритість національних освітніх систем, бажання співпрацювати в сфері вищої освіти як між європейськими країнами, так з іншими міжнародними партнерами, є пріоритетами для всіх країн Європи. Про це йшлося під час зустрічі Міністрів освіти країн Європи (Wider Europe), в якій взяла участь Лілія Гриневич...

Переглядів: 1192 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook