Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулося засідання штабу з проведення обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 18 березня 2016 

min
max

У четвер, 17 березня, у приміщенні департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулося засідання штабу з проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Розпочав засідання директор КЗ ЛОР «Львівський обласний Центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» Михайло Васильович Набитович, який ознайомив присутніх із програмою роботи штабу та проаналізував досвід проведення гри у 2015 році, де взяло участь 26 команд, що є вагомим досягненням для області, а цьогоріч очікується ще більша кількість. Тож є велика необхідність у тісній та злагодженій співпраці залучених громадських організацій, засобів масової інформації тощо.

Про нормативно-правову базу організації гри розповіла начальник штабу Світлана Іванівна Книшик – начальник управління дошкільної, загальної середньої, професійної освіти, позашкільної та виховної роботи, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки. Вона зауважила, що у 2016 році збільшено кількість коштів для проведення гри та наголосила на необхідності семінарів-практикумів для керівників роїв.

Член штабу, головний суддя, директор Савчинської СЗШ І-ІІІ ст. Сокальського району, голова обласного громадського штабу гри «Сокіл» («Джура») Євген Михайлович Матвіїв проаналізував Положення, Програму та Умови проведення ІІ (обласного ) етапу, яку вирішено приурочити 125-й річниці від Дня народження Євгена Коновальця, а урочисте відкриття гри провести на центральній площі міста Сколе із залученням військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та приготуванням куліша.

Також члени штабу обговорили програму семінару-практикуму керівників команд (роїв) ІІ (обласного) етапу гри, який буде проведено 15-16 квітня.

Присутніх було проінформовано про роботу над створенням програми козацько-лицарського виховання учнівської молоді з метою її упровадження в ЗНЗ Львівської області як складової гри «Джура», що має бути логічним завершенням навчального року.

Члени штабу проявили активність у сприянні в організації та проведенні гри, яка є засобом свідомого опанування лицарськими, гуманними і демократичними традиціями українського народу, сформованими на засадах козацького світогляду, національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей та здорового способу життя; виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління суверенної держави в дусі відданості Україні та її народу; підготовки молоді до творчої праці, військової служби та захисту України.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулося засідання обласного штабу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (фото) Відбулося засідання обласного штабу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (фото) Опубліковано: Четвер, 16 березня 2017 Сьогодні, 16 березня, в приміщенні департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася нарада з питань проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2017. У заході взяли участь працівники органів управління освітою районів, міст обласного...

Переглядів: 1091 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Міжвідомча робоча група обговорила проект Положення про гру «Джура» Міжвідомча робоча група обговорила проект Положення про гру «Джура» Опубліковано: П`ятниця, 08 квітня 2016 7 квітня у Міністерстві освіти і науки України відбулося перше засідання робочої групи з обговорення проекту Положення про Всеукраїнську систему дитячо-юнацьких національно-патріотичних військово-спортивних ігор «Джура». У засіданні взяли участь начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи...

Переглядів: 6009 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook