Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові встановлять меморіальну таблицю Герою Небесної сотні Дмитру Чернявському

 

min
max

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення меморіальної таблиці Герою Небесної Сотні Дмитру Чернявському на фасаді економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка (проспект Свободи, 18).

Функції замовника на проектування, виготовлення та встановлення меморіальної таблиці покладено на громадську організацію «Родина Героїв «Небесної Сотні». Вона повинна виконати проект меморіальної таблиці та погодити його на засіданні секції архітектурного середовища, декоративного та монументального мистецтва містобудівної ради при управлінні архітектури департаменту містобудування; виготовити та встановити меморіальну таблицю відповідно до погодженого проекту.

Довідково:

Чернявський Дмитро Олександрович народився 5 березня 1992 року у селищі Артемівське на Донеччині. Був він єдиним сином у своїх батьків. Хлопець навчався на обліково-фінансовому факультеті Донецького національного університету за спеціальністю «Облік і аудит». Закінчивши його у 2013 році та здобувши освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр», поступив до магістратури економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка на заочну форму навчання.

13 березня 2014 року був добровольцем у самообороні, яка охороняла учасників мітингу за єдність України в Донецьку. Після завершення мітингу група озброєних сепаратистів напала на його учасників. Дмитро Чернявський загинув від ножового поранення, захищаючи мирних демонстрантів. Похований у Донецьку.

Указом Президента України Петра Порошенко від 20 лютого 2015 року № 94/2015 за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності, Дмитру Олександровичу Чернявському посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Немає коментарів

Схожі статті:

Майдан 2014. Люди і події. Майдан 2014. Люди і події. Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 Шість років поспіль ми згадуємо події, що сколихнули нашу країну. Сотня наших громадян віддали свої життя за краще майбутнє. Події цього часу відтворили у літературно-музична композиції учні 9- А класу (кл. кер. Пилипчак О.М. та вч. муз. мис.Грицак Л.М.) Ніхто з присутніх у залі не залишився байдужим,...

Переглядів: 610 Коментарів: 0

Відділи освіти

Герої не вмирають, герої в нашій пам’яті Герої не вмирають, герої в нашій пам’яті Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 Немає жителя в Україні, який би не знав про трагедію, що сталася 2014 року на Майдані Незалежності. Під час Революції Гідності в самому серці України стався масовий розстріл людей. «Небесною Cотнею» називають загиблих учасників Революції Гідності — масових акцій протесту протягом зими 2013-2014 років. Сьогодні,...

Переглядів: 745 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook