Період публікації:

від

до

Категорія:

Другі Наукові фестини у Львівській політехніці: свято науки вдалося! (фото)

Опубліковано: Понеділок, 18 квітня 2016 

min
max

Нещодавно у Національному університеті «Львівська політехніка» вдруге відбулося свято науки і освіти під назвою Наукові фестини.

Ректор університету, голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало, який мав перше вітальне слово, з особливою приємністю зазначив, що серед численних гостей Наукових фестин чимало учнів старших класів. Вони матимуть змогу вже зараз ознайомитися з навчально-науковими інститутами, обрати місце майбутнього навчання і пов'язати своє життя із Львівською політехнікою.

На святі науки був присутній ректор Вроцлавської політехніки професор Тадеуш Вєнцковскі з дружиною. Польський гість нагадав, що дружба і співпраця двох політехнік триває десятиліттями. У перші повоєнні роки чимало польських професорів виїхали зі Львова до Вроцлава, щоб поповнити склад викладачів польського університету. Тадеуш Вєнцковскі побажав Львівській політехніці стати провідним європейським університетом.

Привітав присутніх із святом і віце-ректор Ризької політехніки професор Антон Іщенко. Виступаючи перед учасниками фестин двома мовами – латвійською і українською, він висловив впевненість, що Україна, як і Латвія, зможе захистити свою незалежність.

Традиційно учасників Наукових фестин вітали символічні гінець з Еллади з факелом знань, перший ректор і архітектор головного корпусу Юліан Захарієвич, музи, що уособлюють перші науки у Політехніці, – Архітектуру і Будівництво, Механіку та Інженерію.

Кожен навчально-науковий інститут у своїх наметах представив вагомі науково-технічні розробки і спеціальності. Так, науковці Інституту інженерної механіки та транспорту продемонстрували найновіше діагностичне автомобільне обладнання провідних фірм світу. Нині тут працюють і на потреби легкої промисловості, сфери побуту.

Як завжди, багатолюдно було поблизу намету Інституту хімії та хімічних технологій. Присутні ознайомилися з багатьма цікавинками, зокрема дослідами з інтригуючими назвами «Інтерактивний пластиліновий вулкан», «Содова гадюка», «Йодний годинник», «Гарячий лід», «Джин у пляшці», «Зубна паста для слона» та інші.

Численні гості з інтересом оглянули виставку «Реставраційні проекти для Львова», спостерігали як студенти-архітектори виконують 3D малюнок на асфальті. Чимало з них взяли участь у конкурсі на кращий малюнок головного корпусу Львівської політехніки. Перемогла студентка третього курсу Мар'яна Польна.

Наукові фестини, що є продовженням європейських університетських традицій, поєднували пізнавальні елементи і розважальні. Юнаки змагалися у армреслінгу, піднятті гир, у перетягуванні канату.

А завершальним акордом Наукових фестин у Львівській політехніці став благодійний аукціон художніх робіт викладачів Інституту архітектури. Загалом було зібрано понад 15 тисяч гривень, що підуть на потреби поранених учасників АТО.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівська політехніка запрошує на свято знань та інтелекту Львівська політехніка запрошує на свято знань та інтелекту Опубліковано: Середа, 18 квітня 2018 У п'ятницю, 20 квітня, на території, прилеглій до головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12) вчетверте поспіль пройдуть традиційні Наукові фестини. Урочисте відкриття свята науки та інтелекту відбудеться об 11:00 год. Цьогорічна програма Наукових фестин...

Переглядів: 758 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівській політехніці відбулися Наукові фестини (фото) У Львівській політехніці відбулися Наукові фестини (фото) Опубліковано: Понеділок, 24 квітня 2017 У суботу, 22 квітня, у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся третій фестиваль науки та інтелекту «Наукові фестини». Захід зібрав кількасот учасників, які мали змогу насолодитися як науковими здобутками та винаходами, що їх презентували усі інститути та коледжі Політехніки, так...

Переглядів: 576 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook