Період публікації:

від

до

Категорія:

День знань в Унятицькому НВК (фото)

Опубліковано: Середа, 06 вересня 2017 

min
max

День знань – це особливе свято! Адже воно знаменує початок нових знань, досягнення нових успіхів на шкільній ниві. Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого.

Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів – першокласників.

Для дев’ятикласників цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям. Сьогодні випускники востаннє переживають зустріч з першим шкільним дзвоником.

День знань в Унятицькому НВК розпочався з молитви у церкві Собору Пресвятої Богородиці за мир у країні. Отець Мирослав прочитав над школярами молитву благословення на добре навчання, окропив їх свяченою водою.

Урочисту лінійку розпочали з хвилини мовчання за загиблими в зоні АТО вояками Збройних сил України. На святі були присутні діти, батьки, вчителі, почесні гості: отець Мирослав, Добрянський Б.В. – доцент ДДПУ, який подарував нове видання книги «Історія села Унятич», Матолінець М.В. – сільський голова, подарував учням футбольні м'ячі, Черхавський О.В. – воїн АТО, подарував учням бойовий прапор, привезений із зони АТО.

Директор школи Макар Степан Іванович привітав усіх з чудовим святом Днем знань, побажав учням, батькам, вчителям міцного здоров’я, наполегливості та успіхів у навчанні: «Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок. Ростіть здоровими, досягайте високих результатів у навчанні, будьте активними у громадському житті».

За активну участь у житті школи та проведенні акції «Садимо сад України» Степан Іванович нагородив грамотами вчителів: Федьків Л.Є., Тустанівського Л.Б., Янишина А.Р., Риб'як М.М., Гуменнікову О.М., Городиську Г.В., Ковалів М.О., Кулик Н.Б.; техперсонал: Страшівського Б.І., Черхавську С.С., Черхавського Р.І., Дум'як О.І. На святі директор школи за активну участь у підготовці нового 2017-2018 навчального року оголосив подяки учням Коваль Ірині, Крисі Марті, Хомяк Сніжані, учнівському директору школи Стремецькій Вікторії, Кулик Іванні, Савці Божені; голові батьківського комітету Габаку Ігорю та матері учня 9 класу Черхавській Ользі (за придбані вазони до фігури Матері Божої); вчителям Симович Т.І., Ліщинському Ю.Л., Тустанівській Г.В. Степан Іванович відзначив, що багато добрих справ зроблено в Унятицькому НВК – це новий фасад школи, встановлено спортивні споруди, зроблено ремонтні роботи у класах, розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2017 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2017 року» № 461-р від 12.07.2017 р. уряд виділив 1 097,843 тис. грн (загальний фонд) – Унятицька середня загальноосвітня школа I-II ступеня в с. Унятичі Дрогобицького району – реконструкція системи теплопостачання в рамках впровадження комплексних заходів з енергоефективності. В Унятицькому НВК учні проводять дослідницькі роботи з природознавства, біології, трудового навчання, географії, хімії, математики. Дослідна та практична робота учнів у теплиці проводиться на основі знань, яких вони набули в процесі вивчення основ наук. Степан Іванович висловив слова вдячності учням та вчителям, які підтримали акцію Унятицької школи. Ця любов не повинна бути бездіяльною. Слід зробити все, щоб примножувати багатство і красу рідної землі, трудитися для зростання добробуту своєї Вітчизни. Ми живемо для того, щоб залишити про себе пам'ять. Наша пам'ять – це наші добрі справи та вчинки.

З першого дня першокласники стали активними учасниками свята. Вони декламували вірші, співали пісні та виконали веселий танок. Чарівниця-осінь, яка завітала до них, подарувала різнобарв’я квітів, веселкові повітряні кульки, які знялися в небо і понесли їхні бажання до синього піднебесся. Шкільну родину Унятицького НВК поповнили такі учні 1 класу: Братусь Вікторія, Добрянська Оксана, Марецька Василина, Николайська Ірина, Симович Микола, Стап’як Марія, Стремецький Денис, Ференц Анна, Чепеляк Святослав.

Разом із класоводом Федьків Л.Є. вони зайшли до школи попід різнокольорові дуги веселки, щоб щасливою була їхня доля.

І ось настає довгоочікувана мить – звучить перший дзвоник. Учень 9 класу Кравець Ігор та учениця 1 класу Стап'як Марія сповіщають про початок першого уроку.

Розпочався навчальний рік першим уроком «Україна – європейська держава».

Хай буде всім нам день оцей, як свято,

Хай буде щастя в серці у батьків,

Хай дзвонить дзвоник радісний, завзятий,

Хай буде радість вищою від слів.

Немає коментарів

Схожі статті:

Перебування делегації Унятицького НВК на Хустщині (фото, відео) Перебування делегації Унятицького НВК на Хустщині (фото, відео) Опубліковано: Вівторок, 14 листопада 2017 Закарпаття – це край особливої краси і чарівності, який недарма вважають скарбницею світового значення. На осінніх канікулах учні та вчителі Унятицького НВК І-ІІ ступенів Дрогобицького району відвідали цей чудовий край із акцією «Садимо сад України», яку запровадив директор НВК Макар С.І. Адже, крім...

Переглядів: 638 Коментарів: 0

Відділи освіти

Унятицька школа відзначила 110-річчя (фото) Унятицька школа відзначила 110-річчя (фото) Опубліковано: Вівторок, 23 травня 2017 19 травня відзначала 110-річний ювілей Унятицька школа Дрогобицького району на Львівщині. Директор школи Макар С.І., вчителі, учні щирими посмішками та душевною теплотою зустрічали хлібом-сіллю гостей свята та делегацію з міста-побратима Маскатін (штат Айова, США) Вaльтера Конлона, Шілу та Девіда....

Переглядів: 1093 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook