Період публікації:

від

до

Категорія:

Перебування делегації Унятицького НВК на Хустщині (фото, відео)

Опубліковано: Вівторок, 14 листопада 2017 

min
max

Закарпаття – це край особливої краси і чарівності, який недарма вважають скарбницею світового значення. На осінніх канікулах учні та вчителі Унятицького НВК І-ІІ ступенів Дрогобицького району відвідали цей чудовий край із акцією «Садимо сад України», яку запровадив директор НВК Макар С.І.

Адже, крім матеріального, існують духовні цінності, які мають важливе значення в житті людини. А найважливішими з них є любов і добро. Саме вони супроводжують людину все життя, даруючи незабутні відчуття і тепло, саме вони змушують іти далі у важких ситуаціях, не оглядаючись у минуле. Любов до України – одне з найбільш глибоких почуттів, закріплене в людській душі століттями. Любов до Батьківщини означає любов до рідної землі і народу. Ці дві складові єдиного почуття йдуть разом, підтримуючи і підсилюючи одна одну.

Любити Україну – значить бажати їй добра, домагатися того, щоб вона стала кращою. І саме акція «Садимо сад України та плекаємо любов і добро на Землі» робить учнів нашої школи не байдужими – ми прагнемо зберегти багатства і красу природи нашої неньки-України. Це практичне втілення в життя навчальних предметів. Це формування господарів української землі, розвиток нашої економіки, життя і добробут наших людей. Тільки за цієї умови можливе й наше існування на Землі. Акція «Садимо сад України» знаходить все більше своїх прихильників. Цікавляться проведенням акції і за межами Львівської області: на Івано-Франківщині (Терлецький І.В., колишній начальник відділу освіти Коломийської РДА), Закарпатті (Русин П.П., начальник відділу освіти Хустської РДА), Хмельниччині, Харківщині (Назарчук І.І., колишній начальник відділу освіти Харківської області) та Луганщині (Світлана Корсунь, заступник директора з навчально-виховної роботи початкових класів Кремінської школи-гімназії Кремінської районної ради Луганської області, та Юрій Гашков, учитель інформатики Кремінської загальноосвітньої школи № 2 Кремінської районної ради Луганської області).

Екскурсія до Хусту для учнів та вчителів становила неабиякий інтерес. Адже вона подарувала безліч приємних почуттів, вражень, спогадів та емоцій. Довгоочікувана зустріч відбулася на Красному Полі. Хлібом-сіллю та теплими словами вітань нас зустріли: Русин П.П. – начальник відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА, Мадай П.І. – головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту, Пригара О.М. – завідувач районним методкабінетом, Шевляков О.О. – директор Рокосівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У знак пошани загиблих борців за волю України присутні поклали вінок до пам’ятного знака.

Цікавою була поїздка до Вишківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1. На подвір’ї школи директори Семенов Ю.Ю. та Макар С.І. посадили деревця як символ продовження акції «Садимо сад України».

Нові цікаві враження залишилися після відвідин смт Вишково. Голова селища, директори, учні поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченкові та побували у Вишківському НВК І-ІІІ ст. імені Ференца Келчеі. Чілла Карлівна Дарвай – директор Вишківського НВК, привітно зустріла гостей, провела екскурсію в угорському садочку та школі. Учні української та угорської шкіл теж посадили дерева. А скільки радісних спогадів залишилося після концерту, який дали учні цієї школи. Вони читали «Кобзаря» угорською мовою, співали народні пісні та виконували угорські танці.

Святковий настрій подарували Глеба Л.М. – директор школи, та педагогічний колектив у Монастирецькому НВК І-ІІІ ступенів. Зарядили дітей та вчителів позитивом у літературній кав’ярні. Їх щирі слова зачепили кожне серце, а чудові пісні сколихнули усіх присутніх. Учитель біології Дяченко В.В. розповіла про екологічні проекти Монастирецького НВК та подарувала дерева для шкільного саду.

Між спілкою захисту вчителів Дрогобицького району та Хустського району укладено договір про співпрацю, який підписали Русин П.П. і Мадай П.І., а також Макар С.І. та Гуменюк Р.В.

«Замки Закарпаття» – такою була тема продовження екскурсії. Школярі із величезним задоволенням та цікавістю познайомилися з історією Хустського замку та Мукачівського замку «Паланок». Вони були приємно вражені величністю його споруди, архітектурою забудови та музейним змістом наповнення. Те, що вони своїми очима там побачили, відзняли на фото- та відеоматеріали, безумовно поповнило їхні знання, розширило їхній кругозір

Директор Унятицького НВК І-ІІ ст. Макар Степан Іванович, учні та вчителі щиро дякують Русину Павлу Павловичу – начальникові відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА, Мадаю Павлу Івановичу – провідному спеціалістові відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА, працівникам Вишківського НВК І-ІІІ ст. імені Ференца Келчеі, Вишківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1, Монастирецького НВК І-ІІІ ст., Кривського НВК, Рокосівського НВК, Нижньобистрівської ЗОШ-інтернату І-ІІ ст., які тепло, по-домашньому нас зустріли. Хочемо подякувати вам за теплий прийом, гостинність і захоплюючу культурну програму, надану нам під час екскурсії. Висловлюємо щиру вдячність усім вам за незабутній час, проведений у вашому краї, за щирість, за увагу, за вміння обігріти теплом, справжнім, українським! Дуже пишаємось, що в Україні є такий чудовий куточок, куди завжди хочеться повернутись. До нових зустрічей! Спогади про цю поїздку надовго залишаться в наших серцях.

Степан Іванович також висловив слова вдячності учням та вчителям Закарпатського краю, які підтримали акцію Унятицької школи. Ця любов не повинна бути бездіяльною. Слід зробити все, щоб примножувати багатство і красу рідної землі, трудитися для зростання добробуту своєї Вітчизни. Ми живемо для того, щоб залишити про себе слід на землі. Наша пам'ять – це наші добрі справи та вчинки.

На закінчення хочеться підкреслити, що подорожі – це природний потяг до пізнання навколишнього світу. Тому мандруйте сміливо, з повною свободою, шукайте, досліджуйте й подорожуйте протягом усього довгого життєвого шляху.

Немає коментарів

Схожі статті:

День знань в Унятицькому НВК (фото) День знань в Унятицькому НВК (фото) Опубліковано: Середа, 06 вересня 2017 День знань – це особливе свято! Адже воно знаменує початок нових знань, досягнення нових успіхів на шкільній ниві. Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого. Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо...

Переглядів: 796 Коментарів: 0

Відділи освіти

Унятицька школа відзначила 110-річчя (фото) Унятицька школа відзначила 110-річчя (фото) Опубліковано: Вівторок, 23 травня 2017 19 травня відзначала 110-річний ювілей Унятицька школа Дрогобицького району на Львівщині. Директор школи Макар С.І., вчителі, учні щирими посмішками та душевною теплотою зустрічали хлібом-сіллю гостей свята та делегацію з міста-побратима Маскатін (штат Айова, США) Вaльтера Конлона, Шілу та Девіда....

Переглядів: 1093 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook