Період публікації:

від

до

Категорія:

Проведення педагогічного семінару «Краєзнавча робота в школі»

Опубліковано: Понеділок, 02 жовтня 2017 

min
max

У приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбувся педагогічний семінар «Краєзнавча робота в школі» на тему: «Видатні винахідники та винаходи Львівський вимір» для вчителів загальноосвітніх шкіл області.

Семінар вела методист НМЦО Васільєва А.В.

Україна – держава, здавна відома як інтелектуальне та духовне джерело Європи і світу. На українській землі народжувалися та втілювалися в життя геніальні ідеї й новітні технології, вона збагатила всесвітню скарбницю філософської думки, богослов`я, мистецтва, літератури й науки.

         Долі українських науковців дуже подібні між собою: їхню творчість знають на чужині й мало -  на батьківщині.

         Відомий український критик та громадський діяч Іван Дзюба наголошує на нагальній необхідності «повернути Україні імена видатних діячів, митців та вчених, популяризувати розробки українських винахідників на Батьківщині».

         У ході педагогічного семінару вчителям було надано інформацію про найвідоміші винаходи українців, а саме: гелікоптер, екологічне чисте паливо, кінескоп, зварювання живих тканин, рентген, гіпсова пов`язка, вакцини проти чуми та холери, електричний трамвай, рукавичка для людей з проблемами зору, тощо.

         Особливу зацікавленість вчителі виявили до винаходів, які зробили львівські вчені, Гасова лампа була створена львівськими аптекарями. Одночасно було винайдено і новий спосіб отримання гасу шляхом дисталяцій і очищення нафти, фахівці Львівської політехніки винайшли гнучкий суперконденсатор. Рентгенівські промені вперше дослідив І. Пулюй, тощо.

Українці – талановита нація і перелік виконавців цьому доказ.

Педагоги повинні розповідати учням про досягнення українців в контексті розвитку світової науки.

Немає коментарів

Схожі статті:

Лекторій «Краєзнавчі проекти в школі» Лекторій «Краєзнавчі проекти в школі» Опубліковано: П`ятниця, 28 квітня 2017 27 квітня 2017 року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбулося третє заняття лекторію «Краєзнавчі проекти в школі».          Лекцію вела методист НМЦО Васільєва А.В.          Приступаючи до краєзнавчої роботи в школі, вчителі повинні спланувати продуману програму і скласти на...

Переглядів: 441 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Краєзнавчі пректи в школі Краєзнавчі пректи в школі Опубліковано: Четвер, 16 березня 2017 16 березня 2017 року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбувся педагогічний лекторій «Краєзнавчі проекти в школі» для вчителів-краєзнавців шкіл Львівщини.          Лекторій вела методист НМЦО Васільєва Л.В.          Основною темою педагогічного лекторію стали висвітлення принципів...

Переглядів: 334 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook