Період публікації:

від

до

Категорія:

Краєзнавчі пректи в школі

Опубліковано: Четвер, 16 березня 2017 

min
max

16 березня 2017 року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбувся педагогічний лекторій «Краєзнавчі проекти в школі» для вчителів-краєзнавців шкіл Львівщини.

         Лекторій вела методист НМЦО Васільєва Л.В.

         Основною темою педагогічного лекторію стали висвітлення принципів організації краєзнавчої роботи в школі.

         Приступаючи до розгортання краєзнавчої роботи в школі вчителі, повинні спланувати продуману програму і складати на певні відрізки часу детальні календарні плани виконання цієї програми.

         Під час навчальних занять передбачається орієнтація на краєзнавчий принцип, під яким розуміємо таку структуру змісту навчального матеріалу, що дозволяє встановити взаємозв’язок між науково-теоретичними заняттями школярів та результатами дослідження району, в якому вони проживають. Реалізація краєзнавчого принципу на рівні школи дозволяє забезпечити регіональний підхід до визначення змісту, методів і форм навчально-виховного процесу. Однак особливу увагу привертає краєзнавча робота, яка проводиться переважно в позаурочний час.

         Основою позакласної роботи учнів повинні бути краєзнавчі дослідження. При цьому робота вчителів з учнями, їх двобічне невимушене спілкування на уроках історії України, географії та біології залежить від того чи вдається педагогу реалізувати свої професійні інтереси не в останню чергу через особисте захоплення краєзнавчими дослідженнями, тоді як не кожен навіть досвідчений вчитель може домогтися наукової віддачі. Для цього, крім певного досвіду, треба володіти такою людською рисою характеру, як здатність до творчого наукового пошуку.

         Особливу увагу краєзнавчій роботі на сучасному етапі приділяють педагоги новостворених об’єднаних територіальних громад, адже кожний учень повинен досконало знати історію свого рідного краю, його політичний, економічний та соціальний статус в сучасному українському суспільстві.

         Під час проведення краєзнавчої роботи розв’язуються завдання, обумовлені можливостями рідного краю. Завдяки цьому учні поглиблюють і зміцнюють свої знання, практичні уміння і навички, набувають дослідницького та комунікативного досвіду.

         Організація краєзнавчої роботи в школі є обов’язковою компонентою в системі поглиблення знань учнів про рідний край та свою Батьківщину.

         Учасникам лекторію були запропоновані презентації та текстовий матеріал на електронних носіях історично-краєзнавчої тематики, присвячений важливим подіям історії рідного краю, держави, політичним діячам.

Немає коментарів

Схожі статті:

Проведення педагогічного  семінару  «Краєзнавча робота в школі» Проведення педагогічного семінару «Краєзнавча робота в школі» Опубліковано: Понеділок, 02 жовтня 2017 У приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбувся педагогічний семінар «Краєзнавча робота в школі» на тему: «Видатні винахідники та винаходи Львівський вимір» для вчителів загальноосвітніх шкіл області. Семінар вела методист НМЦО Васільєва А.В. Україна – держава, здавна відома як інтелектуальне...

Переглядів: 334 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Лекторій «Краєзнавчі проекти в школі» Лекторій «Краєзнавчі проекти в школі» Опубліковано: П`ятниця, 28 квітня 2017 27 квітня 2017 року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбулося третє заняття лекторію «Краєзнавчі проекти в школі».          Лекцію вела методист НМЦО Васільєва А.В.          Приступаючи до краєзнавчої роботи в школі, вчителі повинні спланувати продуману програму і скласти на...

Переглядів: 441 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook