Підвищити продуктивність праці у виробництві можна, застосовуючи новітні технології, проте в усіх випадках важливим засобом прогресу стає винахідництво та раціоналізація.
Вже традиційно, Львівський державний Будинок техніки проводить із учнями ПТНЗ освітню діяльність в сфері винахідництва та раціоналізації. Мета проведення таких заходів – розвиток технічної творчості, що спонукає, насамперед, до формування відповідних моральних якостей особистості, основ наукового світогляду, творчого відношення до праці, глибоких і міцних професійних і загальних знань, а також умінь і навичок гнучкого оперування цими знаннями на практиці.
Перша в новому навчальному році зустріч з винахідниками та раціоналізаторами України відбулася 19 жовтня у Львівському вищому професійному училищі технологій та сервісу. Цей захід зібрав велику кількість учнів, які цікавляться різноманітними технічними новинками в галузі кулінарії.
У вступному слові заступник директора з НМР Будинку техніки Богдан Петрович Бойко наголосив на важливості залучення молоді до творчості, оскільки вона сприяє всебічному розвитку особистості учнів. Аспірант Львівського навчально-наукового центру професійної освіти національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Марина Володимирівна Мелько розповіла про еволюцію способів та пристроїв теплової обробки кулінарних продуктів. Практичний психолог Будинку техніки Оксана Іванівна Сайка акцентувала увагу учнів на важливості правильного харчування. Цікаві і маловідомі широкому загалу факти про кулінарію навів завідувач методичним відділом Будинку техніки Володимир Володимирович Войтюк.
Захід викликав величезне зацікавлення в учнівської молоді, оскільки після кожної доповіді вони ставили багато запитань, які сприяли обміну творчим досвідом між винахідниками та підростаючим поколінням.
Львівський державний Будинок техніки висловлює подяку адміністрації Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу за якісні умови для проведення зустрічі.
Немає коментарів