Період публікації:

від

до

Категорія:

Інтелектуальна олімпіада з української мови у 3-Б класі Дрогобицької ЗОШ І-ІІІ ст. №15

Опубліковано: Понеділок, 13 листопада 2017 

min
max

Багато є у світі таємниць. А одна з найбільших — мова! Мова — це дар слова, найвищий дар нам усім. Вона визначає духовну сутність людини, є найголовнішою ознакою її духовного буття. І як зі слова, дару говорити розпочалася людина, так з певної мови постає й народ. Для нас, українців, найближча до серця мова нашого народу — українська.

Вона — цілюще джерело, яке наповнює спраглих і живить коріння нашого народу! В ній мудрість і пам’ять тисячоліть. У ній щирість, радощі й печаль народу, його труд і піт, кров і сміх. Запашна, співуча, гнучка, сповнена музики і квіткових пахощів, вона встала з колін, як піднялася й наша Україна. Мова — це те, що об’єднує нас, береже історію народу, передає нащадкам неоціненні скарби минулого і сучасного. Про красу, милозвучність, різнобарв’я, глибину рідної мови школярі  дізналися на уроці , який проходив під девізом «Думай, перевіряй, пиши!».

Цікавою та пізнавальною стала для учнів 3-Б класу ЗОШ №15  інтелектуальна олімпіада з української мови( класний керівник Іванус О.Д.). Цей унікальний марафон мав на меті визначити найкращих знавців української мови. Урок пройшов у формі ток-шоу на тему: « Рідна мова ». Родзинкою цього дня стало написання диктанту, переможцями стали : Фещак Ростислав, Проців Устим, Юськів Ярина (1 місце); Буцяк Ян, Мотрич Богдан (2 місце); Іжик Лілія, Коцан Віталіна, Процик Святослав (3 місце).

Панувала атмосфера творчості, патріотизму, добра та любові до рідної неньки – України.

Не варто забувати, що рідна мова додає впевненості в собі та власних силах. Особливо людям, що працюють зі словом. Оцієї впевненості бажаю всім, хто говорить українською мовою. Адже наша мова багата, цікава, мелодійна і просто класна. Не забуваймо, що українська мова нас єднає як громадян України. З нею ми неповторні та самобутні.

Ольга Деонізівна є справжнім фахівцем своєї справи, а її учні  – талановиті, розумні, активні і допитливі.  А гаслом до кожного уроку стали слова В.О.Сухомлинського: «Щоб дитина була палко зацікавлена у навчанні, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче інтелектуальне життя». Цей день  став яскравою сторінкою шкільної родини.

І на завершення…Такі  вчителі, як Ольга Деонізівна, прагнуть  зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку. А допомагатимуть їм у цьому  наші вихованці та їхні  батьки.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

І свічка плакала в скорботі… І свічка плакала в скорботі… Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 Цими днями уся країна згадує про ті натхненні і трагічні дні, волонтерів, Небесну Сотню, «легітимну» владу і, звісно, про справжніх живих героїв, що, долаючи біль і страх, боролися, загоювали рани і знову поверталися до палаючих барикад. 22 лютого в ЗОШ І-ІІІ ст..№15 відбулася лінійка-реквієм «І свічка...

Переглядів: 507 Коментарів: 0

Відділи освіти

Мовна цитадель Мовна цитадель Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 Мова – це духовний ключ національної ідентифікації, який вкорінюється на генетичному рівні в перші секунди життя! Саме немовляті мати передає сокровенний код  етносу, який залежатиме в майбутньому від змісту та результативності мовного виховання. Слово єднає людину з Богом, бо саме Він облагородив...

Переглядів: 509 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook