Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права пройшла студентська науково-практична конференція (фото)

Опубліковано: Понеділок, 27 листопада 2017 

min
max

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулася студентська науково-практична конференція на тему: «Інформаційні ресурси, інтелектуальна власність, комунікації в освітньо-науковій та інноваційній сферах: філософсько-правові і прикладні аспекти: проблеми та перспективи», організована та проведена викладачами циклової комісії «Інформатики та розробки програмного забезпечення» (голова комісії – Віра Варгас).

Метою проведення наукового заходу стало обговорення і узагальнення науково-пошукової роботи, об’єднання зусиль молодих фахівців у галузі інформаційних технологій для ефективного вміння орієнтуватися у складній комп’ютерній мережі.

На урочистій церемонії відкриття конференції перед учасниками виступили голова циклової комісії «Інформатики та розробки програмного забезпечення» Віра Варгас та заступник директора з навчально-методичної роботи Ігор Леськів.

До вітального слова долучилися: директор коледжу Наталія Зубко; заступник директора з навчальної роботи та виробничої практики Леся Федак; завідувач товарознавчо-правознавчого відділення та розробки програмного забезпечення Ліліана Криськув. Вони привітали усіх учасників та гостей цього наукового заходу та зазначили, що вже стало доброю традицією проведення студентських науково-практичних конференцій цикловою комісією «Інформатики та розробки програмного забезпечення» у стінах навчального закладу.

На сучасному етапі формування інноваційної моделі розвитку економіки України головним рушієм економічного зростання стає інтелектуальний потенціал як стратегічний ресурс і економічна міць держави.

Економічну стабільність високорозвиненим країнам забезпечує запровадження науково-технологічних розробок і високих технологій проривного характеру. Це об’єктивно висуває перед Україною завдання посилити науково-освітню й інноваційну конкурентоспроможність, ефективніше використовувати інтелектуальний потенціал як передумову економічної безпеки держави.

Усі ці факти спровокували вибір теми конференції. Молоді науковці яскраво й успішно презентували результати своїх наукових досліджень. Доповіді учасників конференції були цікаві та змістовні. Серед виступів найбільше запам’ятались доповіді: «Законодавство провідних країн світу в сфері захисту інформації» – Людмила Колесніченко, група ПВ-26; «Блог як об’єкт авторського права» – Мар’ян Жезло, група ПК-16; «Піратство в сфері інтелектуальної власності в Україні та світі» – Роман Подолець, група ПК-15; «Захист Інтернет-сайтів як об’єктів авторського права» – Олег Журавель, група ПК-16; «Кіберзлочинність як загроза міжнародній безпеці» – Відзівашець Наталя, група ПК-16; «Афери у мережі Інтернет» – Вікторія Надурак, ПВ-26; «Інтелектуальна властивість в Україні: досвід, законодавство, проблеми, перспективи» – Діана Момотюк, група ПВ-26 та інші. Науковими керівниками були Віра Варгас та Оксана Кошуба.

У роботі конференції взяли участь адміністрація, голови циклових комісій, викладачі та студенти коледжу.

«Студентська конференція – це одна із форм самостійної роботи, яка є важливим елементом навчального процесу. В студентському середовищі повинно зароджуватися нове прогресивне мислення», - зазначила директор коледжу Наталія Зубко.

«В умовах якісного розширення змісту освіти, впровадження інформаційних технологій необхідне визначення нових пріоритетних напрямків роботи з студентами. Найважливішим з них є формування у молодшого спеціаліста основних умінь і навичок дослідницької діяльності, що в майбутньому дасть свої результати», - зауважив викладач циклової комісії Михайло Скубій.

По закінчені конференції адміністрація коледжу висловила щиру подяку голові та викладачам циклової комісії «Інформатики та розробки програмного забезпечення» за організацію і проведення студентської конференції та побажали подальших творчих та наукових успіхів, а учасники конференції були нагороджені грамотами за активну участь в науковому заході.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась студентська науково-практична конференція (фото) У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась студентська науково-практична конференція (фото) Опубліковано: Понеділок, 20 листопада 2017 Нещодавно у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась студентська науково-практична конференція на тему: «Львів як унікальний осередок для творення мовленнєвої структури міського койне», приурочена до Дня української писемності та мови, а також темі єднання українського народу і...

Переглядів: 598 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Студентська конференція «Нові організаційні форми та формати у роздрібній торгівлі України» (фото) Студентська конференція «Нові організаційні форми та формати у роздрібній торгівлі України» (фото) Опубліковано: П`ятниця, 29 вересня 2017 Днями у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась студентська науково-практична конференція на тему: «Нові організаційні форми та формати у роздрібній торгівлі України», яку організували та провели викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності. На сучасному...

Переглядів: 639 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook