Період публікації:

від

до

Категорія:

Говорімо про мову! (фото)

Опубліковано: Середа, 15 листопада 2017 

min
max

У Золочівському економічному ліцеї уже стало традицією проводити предметні тижні. І не випадково, що Тиждень української мови проводять у листопаді, адже в цей час Україна святкує День української писемності та мови.

Виставки творчих робіт, мозаїки висловлювань відомих людей, конкурси малюнків, виставки плакатів, дні української музики, участь у радіо диктантах, мовні ігри та вікторини – це саме ті заходи, які зацікавлюють дітей до вивчення мови, виховують справжніх громадян своєї держави.

Цьогоріч одинадцятикласникам було запропоновано ще один формат виховного заходу, присвяченого мові. Круглий стіл «Українська мова вчора, сьогодні, завтра» зібрав в актовій залі не лише ліцеїстів, а й учителів. Учасники заходу переглядали відеосюжети, де порушувалися проблеми мовних помилок, неповаги до української мови, висловлювалися думки українців щодо майбутньої мовної ситуації в країні. Відео супроводжувала жвава дискусія учасників круглого столу, у якій кожен відстоював власну думку.

Тішить те, що діти мають чітку позицію щодо проблеми української мови в державі. Вони вміють доводити свою думку і переконувати інших.

Я вдячна одинадцятикласникам та вчителям за любов до своєї мови,  розуміння сучасної мовної ситуації в Україні і просто за небайдужість. Адже Україна починається з кожного!

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Під знаком генія (фото) Під знаком генія (фото) Опубліковано: Субота, 10 березня 2018 Березневі дні в Україні традиційно пов’язані з іменем Тараса Шевченка, його пророчим словом, силою духу та безсмертними заповітами. Для багатьох українців любов до рідної землі розпочалася з «Кобзаря», і вже не одне покоління дивується з актуальності Тарасових пророцтв. Не можна не згадати слова Остапа...

Переглядів: 304 Коментарів: 0

Відділи освіти

Ми мусимо навчитися чути себе українцями — не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіціальних кордонів (фото) Ми мусимо навчитися чути себе українцями — не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіціальних кордонів (фото) Опубліковано: Понеділок, 22 січня 2018 Цього року, 22 січня, ми в дев’ятнадцяте відзначаємо День соборності України. 99 років тому уряди УНР і ЗУНР,  втілюючи прагнення українців жити в соборній державі, ухвалили «Акт злуки УНР і ЗУНР» об‘єднавши дві українські держави в одну  – Українську Народну Республіку. Що ж нас поєднало? Напевно,...

Переглядів: 345 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook