Період публікації:

від

до

Категорія:

«Твори добро, бо ти – Людина!» - реалії сьогодення…

Опубліковано: Четвер, 28 грудня 2017 

min
max

Раз добром нагріте серце вік не прохолоне..

Т.Г.Шевченко

Доброта - ознака сили, а не слабкості. Учні 1-11 класів Дрогобицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №15 робили добрі справи, зберігаючи народні традиції вшанування пам’яті Героїв української звитяги «добрим ділом». Ми не байдужі до чужої біди, не стоятимемо осторонь, а творитимемо  добрі справи.

Найголовнішою доброю справою у кожному класі виявилося – допомога нашим воїнам-патріотам, які змушені перебувати постійно в бойовій готовності, воювати в холоді, важких умовах, відстоюючи незалежність і безпеку України.

Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Та ця пам’ять і ці почування будуть тільки відчуттями, якщо ми не плекатимемо щодня, допоки б’ються наші серця, плоди, гідні висоти подвигу Героїв Майдану. Герої не вмирають, пам’ять про них завжди житиме у наших серцях. Самовідданість і жертовність лицарів Майдану пробудила патріотичний дух нашого народу та показала усім, що є цінності, дорожчі навіть за власне життя. Завдяки героїчному чину цих людей ми живемо уже в іншій державі, вповні усвідомлюємо себе великим, гордим народом. Ми обов’язково втілимо мрію Героїв у реальність.

У своїй благодійній діяльності ми керуємося настановою Господа, який сказав: «Та не збідніє рука, що дає». Тож допомога захисникам Вітчизни – це наш маленький внесок у перемогу, в майбутнє України.

Добре діло переконало школярів у тому, що кожен має усвідомити, що саме такі акції – необхідна справа і найменша річ, чим люди на мирній землі можуть допомогти. А що більше ми допоможемо воїнам – тим швидшою буде наша перемога. Школярі запевнили нас, що саме це «Добре діло» є сьогодні найбільш актуальним, бо має величезний виховний потенціал, сприяє відродженню у нас почуття гордості та єдності нації.

Єдиний урок «За мир в Україні, за гідність кожної людини» провели класні керівники 5-11 класів, на яких  учні мали можливість переглянути відеоматеріали: «Євромайдан», «Революція України», «Не спи, моя рідна земля…», «Герої не вмирають», «Небесну Сотню, Господи, прийми», які передали героїчний дух всіх подій на Майдані.

Усі класи достойно справилися із завданням та продемонстрували різнопланові, різнотематичні шкільні заходи, в яких запланували конкурси, флешмоби, акції, ярмарки, що висвітлювали діяльність класу у цьому напряму:

  • акція «Малюнок солдату в АТО» ( учні 1-их класів, класний керівник Грішна Н.І., Куріца Л.М.).
  • проект «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину», ( учні 2-их класів. Класний керівник Іванко О.Ф., Крупач Л.Р.).
  • акція « Діла милосердя для душі. Діла милосердя для ближнього» ( учні 3-іх класів. Класний керівник Геврик Г.В., Іванус О.Д.).
  • акція «Дерево єднання, братерства, миру, любові, добра, радості…». Символічними голубами миру і свободи молоде покоління засвідчило повагу і шану всім борцям, що стали на захист інтересів української нації. Голуби були розміщенні на імпровізованому «Дереві єднання, братерства, миру, любові, добра, радості…» ( учні 4 класу, класний керівник Луців Н.В.).
  • проект « Українському солдату », патріотичні вірші про воїнів АТО( учні 5-6-их класів, класний керівник Яворська В.М., Жовнірчик В.В.).
  • проект «Лист пораненому бійцю» - написання листів, віршів-подяк ( учні 7-их класів, класний керівник Возняк І.І., Кіндій Л.Є.).
  • проект «В українському рідному краї чужого горя й біди не буває!», зустріч з учасником АТО (учні, батьки 8 класу, класний керівник Воловач О.Т.).
  • проект «Книга звитяги Євромайдану та АТО», книжкова виставка «За Україну молюся!»( учні 9 класу, класний керівник Химин Ю.Я.).
  • проект « Спільні уявлення про минуле – важливий елемент формування національної ідентичності», диспут на тему: «Вміння єднатися може врятувати тих найкращих, здатних пожертвувати усім»( учні 11 класу, класний керівник Єдлицька О.П., вчитель історії Марченко М.В.).
  • загальношкільна благодійна акція «Не будь байдужим!» (збір теплих речей, продуктів харчування, засобів гігієни воїнам АТО).
  • акція тиха хода пам’яті Героїв Небесної Сотні «Вогонь Небесної Сотні» (учнівська молодь сформувала колону біля школи, звідти організовано пройшла до скверу Героїв Небесної сотні.Тиху ходу учасники учнівського самоврядування організували  вперше. Цю акцію символічно назвали «Вогонь Небесної Сотні»).
  • участь у панахиді за Героями Небесної Сотні.
  • Флешмоб « Згадаємо поіменно кожного Героя Небесної Сотні »

У доброти багато доріг і одна мета, новий напрям волонтерської роботи школи– моральна підтримка і всебічна допомога воїнам АТО.

Немає коментарів

Схожі статті:

І свічка плакала в скорботі… І свічка плакала в скорботі… Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 Цими днями уся країна згадує про ті натхненні і трагічні дні, волонтерів, Небесну Сотню, «легітимну» владу і, звісно, про справжніх живих героїв, що, долаючи біль і страх, боролися, загоювали рани і знову поверталися до палаючих барикад. 22 лютого в ЗОШ І-ІІІ ст..№15 відбулася лінійка-реквієм «І свічка...

Переглядів: 500 Коментарів: 0

Відділи освіти

Мовна цитадель Мовна цитадель Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 Мова – це духовний ключ національної ідентифікації, який вкорінюється на генетичному рівні в перші секунди життя! Саме немовляті мати передає сокровенний код  етносу, який залежатиме в майбутньому від змісту та результативності мовного виховання. Слово єднає людину з Богом, бо саме Він облагородив...

Переглядів: 502 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook