Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права пройшли виробничу практику (фото)

Опубліковано: Вівторок, 03 квітня 2018 

min
max

Нещодавно у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбувся захист звітів з виробничої практики. Студенти третього курсу економічного відділення, спеціальностей «Фінанси і кредит» та «Оціночна діяльність», завершили проходження виробничої практики під керівництвом викладачів циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Михайла Голубки та Ольги Мельник.

Базами практики були провідні підприємства і організації міста та області. Протягом місяця студенти закріплювали отримані в коледжі теоретичні знання та вміння, вдосконалювали практичні навички, набули досвіду в реальному середовищі.

Практичне навчання студентів спеціальності «Фінанси та кредит» є важливою складовою навчально-виховного процесу у коледжі, яке спрямоване на закріплення і поглиблення теоретичних знань, формування професійної компетентності у майбутніх фахівців в сучасних умовах.

Метою проведення виробничої практики на спеціальності «Фінанси та кредит» є узагальнення знань і навиків роботи студентів за фахом. В процесі виробничої практики студенти ознайомлюються з навичками обраної професії та спеціальності, закріпляють знання, отримані при вивченні певного циклу теоретичних дисциплін, засвоюють певний практичний досвід.

Під час практики студенти мали можливість ознайомитись з процесами, які відбуваються на базі практики, вивчити організаційно-економічну діяльність, опрацьовувати фінансову звітність, працювати дублерами на робочих місцях відповідно штатного розпису, виконати доручення фахівців, закріпити теоретичні знання, здобуті при вивченні навчальних дисциплін в коледжі, вивчити техніко-економічні умови діяльності підприємства, установи, організації, їх фінансового стану та ознайомитися з організацією фінансової роботи, набути навичок практичного застосування теоретичних знань для розв’язання завдань з управління фінансами; навчитися аналізувати та прогнозувати фінансові результати, планувати заходи та приймати управлінські рішення щодо поліпшення фінансового стану, ознайомитися із структурою підприємства чи установи, проаналізувати установчі документи та ознайомитися з положеннями про відділи, посадовими інструкціями, взаємовідносинами між структурними підрозділами, технологією управління фінансовими ресурсами на базі практики, взяти участь у виконанні конкретної фінансової роботи, що здійснюється економічними службами бази практики; підготувати пропозиції щодо покращення організації управління фінансами підприємства чи установи і т.д.

Від того, як організовано проводиться практичне навчання студентів з кожної дисципліни, як ефективно використовується час, відведений для практики, значно залежить якість підготовки фахівця.

Викладачі циклової комісії намагаються максимально наблизити всі види навчання до практичної діяльності з тим, щоб готувати фахівців, обізнаних у своїй справі, кваліфікованих на рівні сучасних вимог їх роботи.

Усі студенти отримали позитивні відгуки від керівників практик. Самі студенти залишилися задоволеними результатами проходження виробничої практики. Так, Павло Жук зазначає: «Я проходив практику ПАТ «Укргазбанк», де ознайомився з законодавчими та інструктивними документами, що стосуються діяльності фінансової установи, та сучасними методами і формами організації операцій в банках. Використовував набуті теоретичні знання в коледжі в практичній діяльності, здійснював операції на окремих ділянках роботи банку, застосовував сучасні інформаційні технології в банківській діяльності, складав управлінську, податкову та фінансову звітність та здійснював обслуговування підприємств, організацій – клієнтів банку тощо. Під час практики у мене не виникло жодних проблем. Після цього моє рішення працювати за обраною професією стало ще більш твердим. Під час практики я побачив на власні очі те, про що чув на заняттях, під час студіювання деяких тем. Саме цей досвід викликав бажання вдосконалювати знання, здобуті у коледжі».

Ліліана Бобик розповідає: «Я також проходила практику у банку, де навчилася відкривати кредитні рахунки для юридичних і фізичних осіб та здобула практичні вміння і навички роботи з бухгалтерськими документами. Тож мені подобається застосовувати здобуті знання на практиці. Я б не сказала, що мені було важко під час практики: варто було лише точно виконувати всі поради керівника практики від банківської установи, а теоретична база, здобута у коледжі – цілком достатня».

Оксані Шмагалі сподобалася робота персоналу банку та їх клієнти. Була приємно здивованою від працівників банку, які з розумінням ставляться до практикантів та створюють всі необхідні умови для успішного проходження практики. У банку були усі умови для ефективного виконання поставлених завдань і здобуття досвіду роботи, що є неабияк важливим.

Павло Шарко прокоментував: «При прибутті на практику керівник та головний бухгалтер підприємства поставились до мене з розумінням та відповідальністю. Під час проходження практики мені було відведено робоче місце та наданий доступ до бухгалтерської інформації. Підприємство у своїй діяльності використовує спеціальну бухгалтерську програму, яка розроблена відповідно до специфіки діяльності даного підприємства. Ознайомившись із обліковою інформацією і розглянувши специфіку облікового процесу, мені було надано необхідні матеріали для складання звіту про виробничу практику».

Соломія Крилошанська засвоїла навики аналізування річних звітів діяльності банку та ознайомилася з роботою служби інкасації з практикою організації та проведення економічного аналізу й оцінки фінансового стану.

Світлана Гнатишин зазначила: «Під час проходження практики на підприємстві мені сподобався колектив, з яким довелось співпрацювати. Дружні, доброзичливі відношення працівників підприємства націлило мене до активної роботи виконання поставлених завдань. Керівник створив мені необхідні умови для проходження практики. Члени колективу неодноразово надавали мені необхідні консультації та роз’яснення стосовно окремих питань, передбачених планом, сприяли набуттю практичних навичок по оформленню фінансових документів та виконанню професійних обов’язків».

Ксенія Шоломіцька розповідає: «Фахівці даного підприємства – кваліфіковані, вони відповідали на усі поставлені мною запитання, допомагали у виконанні індивідуальної роботи. Ознайомили мене з їхніми статутними документами, системою управління на підприємстві, положеннями й інструкціями функціональних служб і окремих посадових осіб, положеннями про оплату та стимулювання праці та іншими внутрішніми нормативними документами підприємства. За весь час перебування на практиці все було ясно, а також було приємно спілкуватись з працівниками!»

Марія Грималяк та Олена Шиян розповіли, що проходили практику на підприємстві: «Під час проходження практики ми зрозуміли, як працює бухгалтерія цього підприємства, як ведеться перелік документів та особливості складання звітності про випуск продукції, про оплату праці, про використання основних засобів, про затрати на виробництво продукції, балансу підприємства, звіту про рух грошових коштів, про фінансові результати, про власний капітал та інших форм статистичної та фінансової звітності підприємства. Колектив дав нам інформацію, яка була потрібна і корисна для нашої майбутньої професії».

Тарас Шмигельський – заступник директора ПАТ «Укргазбанк»‎ та колишній випускник коледжу – зазначив:‎ «Забезпечення студентів коледжу знаннями, вміннями і навиками, а також про можливе подальше їх працевлаштування на місці виробничого навчання є актуальне, адже дуальна освіта – це дуже хороша можливість студентам інтегруватися в систему фінансової установи, вивчати всі процеси, а також спробувати власні сили як фахівця. На сьогодні дуже важливо знайти своє місце в суспільстві, яке в подальшому буде приносити моральне і матеріальне задоволення. Дуальна освіта – це поєднання роботи і навчання, коли молодого фахівця навчальний заклад готує разом із підприємством. Основним аргументом такого впровадження має бути бажання студента вчитися і працювати. В теперішній час, у період масової хвилі міграції і пошуку кращої долі за кордоном, дуже важливо забезпечити молоде покоління робочими місцями в Україні, а ПАТ «Укргазбанк» цьому намагається сприяти».

Проведена робота сприяла закріпленню знань, одержаних в процесі навчання, розвитку практичних навичок й послідовному їх закріпленню для реальної взаємодії з робочим оточенням, в яке потраплять майбутні фахівці після закінчення навчання у коледжі.

Сподіваємось, що знання та навички, отримані студентами під час проходження виробничої практики, стануть у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

Результати захисту звітів з виробничої практики засвідчили високий рівень підготовки студентів та їх вміння застосовувати набуті знання під час проходження практики. Автори кращих індивідуальних робіт були обрані делегатами на студентську практичну конференцію.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики Опубліковано: Вівторок, 26 березня 2019 За підсумками проходження виробничої практики студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась науково-практична конференція, на котрій зібрались студенти, представники адміністрації, викладачі циклової комісії обліку...

Переглядів: 484 Коментарів: 0

Вища освіта

Студенти-економісти Львівського кооперативного коледжу пройшли виробничу практику Студенти-економісти Львівського кооперативного коледжу пройшли виробничу практику Опубліковано: Середа, 13 березня 2019 Виробнича практика є завершальним етапом підготовки фахівця з фінансів, банківської справи та страхування у Львівському кооперативному коледжі економіки і права і проводиться з метою оволодіння випускником первинним професійним досвідом, перевірки професійної готовності майбутнього фахівця до самостійної...

Переглядів: 428 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook