Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень біології та екології в Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. (фото)

Опубліковано: Вівторок, 01 травня 2018 

min
max

З метою покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах-біології, з 23 по 27 квітня у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст.  проходив тиждень біології та екології.

Упродовж тижня учні поринули у світ цікавого «природничого» життя. Відбулося ряд цікавих та змістовних заходів спрямованих на поглиблення біологічних знань учнів та виховання в них почуття любові до природи рідного краю.

Розпочався предметний тиждень лінійкою «Світ біології». На якій було оголошено про відкриття тижня біології, ознайомлено з планом проведення тижня, а також конкурсом і умовами його проведення. Учень 9 класу Турчин П. виконав пісню «Я біолог в душі», а семикласники і десятикласники презентували науку біологію у піснях та віршах. Після лінійки відбулася гра «Пошук скарбів». Участь у грі брали дві команди учнів 9 і 10 класів. Долаючи усі перешкоди першою знайшла скарб команда учнів 10 класу.

У вівторок школярі переглянули презентацію про генно-модифіковані організми і дізнатися про їх вплив на організм людини та навколишнє середовище. Крім того, учні 5, 7, 8, 9 і 11 класів підготували екологічні плакати і тим ще раз підкреслили, що їм не байдужа доля живої природи та навколишнього середовища свого села.

Не залишив жодного учня байдужим виховний захід «Тютюнопаління: ілюзія чи реальність», який відбувся в середу. Учасники заходу переглянули відео-фрагменти «Правда про куріння», «Історія тютюну в Європі», «Хімічний склад тютюнового диму», дали оцінку небезпеки наслідків тютюнопаління та визначили способи відмови від паління.

Для того, щоб шкільне подвір’я школи було ще більш впорядкованим і привабливим у четвер відбулася акція «Школа мій рідний дім» - озеленення шкільного подвір’я. Діти принесли саджанці квітів, які висадили на клумбах біля школи.

Підсумком тижня стало проведення інтерактивного інтелектуального змагання «Найкращий знавець біології». Учасниками змагання були: Плотиця О., Сесюк Д., Коробка М., Турчин П., Шургот Т., Бобрик С., Кошіль Р.. Змагання визначило індивідуальні знання кожного учня з біології, перевірило кмітливість, увагу, вміння зосереджуватися. Найкращим знавцем біології став учень 7 класу Сесюк Д.

Для розвитку творчих здібностей і підвищення екологічної культури у рамках предметного тижня проходив конкурс на кращу еко-сумку, який засвідчив нестандартний, креативний підхід до завдання. Перемогу в конкурсі  здобули: Брояновська Д. – І місце, Мельник В. – ІІ місце, Кобильник М. – ІІІ місце.

Загалом, цей тиждень приніс нам багато цікавого і пізнавального, згуртував школярів, допоміг розкрити їх таланти, навчив їх діяти дружньо й організовано в нестандартних ситуаціях. Дякуємо усім за активну роботу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Подорож у мальовниче село Підлисся Подорож у мальовниче село Підлисся Опубліковано: Середа, 09 жовтня 2019 Нещодавно учні 2 та 6 класів Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. разом із класними керівниками Маркевич А.Я., Федаш Г.В. та педагогом-організатором  Гурською Г.В. відвідали мальовниче село Підлисся - батьківщину відомого просвітителя  Галичини - Маркіяна Шашкевича. Директор музею провела екскурс, де експонуються...

Переглядів: 386 Коментарів: 0

Відділи освіти

Міжнародний день миру у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів Міжнародний день миру у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів Опубліковано: Вівторок, 24 вересня 2019 Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Мир у рідній...

Переглядів: 374 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook