Львівський державний Будинок техніки вже майже 20 років проводить із учнями професійно-технічних навчальних закладів освітню діяльність у сфері винахідництва та раціоналізації. Мета проведення таких заходів – розвиток технічної творчості, яка є важливим засобом формування особистості. Ці зустрічі розширюють світогляд юнаків та прищеплюють любов до творчості.
Фінальна в навчальному році зустріч із винахідниками та раціоналізаторами України відбулася 24 травня у Міжрегіональному центрі ПТО художнього моделювання і дизайну. Цей захід зібрав велику кількість учнів, які цікавляться різноманітними технічними новинками в галузі кулінарії.
У вступному слові заступник директора з НМР Будинку техніки Богдан Бойко наголосив на важливості залучення молоді до творчості, оскільки вона сприяє всебічному розвитку учнів. Кандидат педагогічних наук Лідія Сліпчишин розповіла про те, наскільки важливою є творчість в професійній діяльності майбутніх кулінарів. Аспірант інституту професійно-технічної освіти НАПН України Марина Мелько зробила акцент на трендах, які визначатимуть світову кухню впродовж наступного десятиліття. Практичний психолог Будинку техніки Оксана Сайка розповіла про історичну еволюцію систем харчування. Цікаві та маловідомі широкому загалу факти про кухню народів світу навів завідувач методичним відділом Будинку техніки Володимир Войтюк.
Захід викликав величезне зацікавлення в учнівської молоді, оскільки після кожної доповіді вони ставили запитання, які сприяли обміну творчим досвідом між винахідниками та підростаючим поколінням.
Львівський державний Будинок техніки висловлює подяку адміністрації МЦПТО за надану можливість зустрітися з обдарованою молоддю.
Немає коментарів