Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень туризму та краєзнавства у Львівському вищому професійному художньому училищі

Опубліковано: Вівторок, 02 жовтня 2018 

min
max

Традиційно в останній тиждень вересня та з нагоди Всесвітнього дня туризму, який офіційно відзначається 27 вересня, у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» проходить насичений різноманітними заходами Тиждень туризму та краєзнавства, який організували заступник директора з навчально-виховної роботи Обнявка Надія Михайлівна та викладач географії Турчиняк Наталія Володимирівна.

Тиждень розпочався з учнівської лінійки, де шляхом жеребкування старости груп обирали країну, яку повинні будуть представляти учні їхніх груп на конкурсі «Візитка країни».

Учнівське самоврядування разом із Обнявкою Н.М та Турчиняк Н.В. під час великої перерви організували для у І курсу квест «З Україною в серці». Учні отримали маршрутні листи, відгадуючи загадки, ознайомлювались із навчальними кабінетами закладу, на станціях їх чекали завдання з географії (знайти річку, за координатами місто, скласти найбільше географічних слів).

У вестибюлі училища, на стенді, учні мали можливість розгадувати загадки і розв’язувати географічні кросворди. Кожного дня – інші вікторини, цікаві факти про природні ландшафти, звичаї країн, творчі роботи учнів «Канікули в Європі».

Другий день був присвячений екологічному вихованню, чистому довкіллю. У закладі в цей день учні прибирали територію та збирали макулатуру. Учні груп організовано здали макулатуру до приймального пункту та отримані кошти передали учнівському самоврядуванню для закупівлі продуктів на спільний куліш.

Веселі естафети туристичного спрямування розпочали третій день тематичного тижня. На уроках з фізичної культури декількох груп училища учні пригадали (або й навчились), які речі потрібно брати у похід, як спакувати наплічник, розкласти намет, надати першу медичну допомогу потерпілому. Все відбувалося весело й спортивно, адже команди відчували дух суперництва з одного боку, та взаємопідтримки з іншого. В організації естафет та конкурсів значно допомогли викладачі кафедри Вовк Х.І., Ковальчук Ю.А.

Викладачі художніх спецдисциплін Голуб І.М. та Боровець Т.Я. організували етно-краєзнавчу екскурсію-пленер до Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» для груп № 2, 301. Учні мали можливість ознайомитись з архітектурою різних історико-етнографічних областей України VIII – початок XX ст. та за допомогою акварелі й графічних засобів передати колорит української хати.

Веселим видався четвер в ЛВПХУ: учні презентували за допомогою костюмів, міміки, жестів, музичного супроводу представника обраної країни, а учні інших груп повинні були відгадати яка це країна. Фантазії та вмінь учням не позичати, про що свідчили барвисті, яскраві образи, які вони створили. Кращі костюми відзначені подяками.

На уроках географії між учнями групи № 104 відбулась гра «Щасливий випадок», а для учнів групи № 102 – конкурс «Най...най...най у світі», організований викладачем географії Турчиняк Н.В.

Тиждень туризму та краєзнавства видався насиченим та веселим. Найактивніші учасники з кожної групи нагороджені грамотами та туристичною поїздкою у селище Розлуч, яка відбудеться 20 жовтня, приготуванням спільного куліша.

Сподіваємося, що це – хороший старт нового навчального року, адже ми повинні жити в мирі та злагоді з природою, слідкувати за екологією та вести здоровий спосіб життя, багато подорожувати, адже подорожі множать всі людські емоції.

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень туризму та краєзнавства у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Тиждень туризму та краєзнавства у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Опубліковано: Вівторок, 01 жовтня 2019 Традиційно в останній тиждень вересня та з нагоди Всесвітнього дня туризму, який офіційно відзначається 27 вересня, у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» впродовж 23-27 вересня проходив насичений різноманітними заходами Тиждень туризму та краєзнавства, який організували заступник директора...

Переглядів: 482 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Опубліковано: Четвер, 05 грудня 2019 8 листопада почався завершальний етап грантового проекту Центру вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ», реалізованого за підтримки Українського культурного фонду. Команда провела фахове обговорення культурно-мистецького проекту, який тривав три місяці, та експерти представили внутрішній моніторинг...

Переглядів: 749 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook