Період публікації:

від

до

Категорія:

Львів’яни – бронзові призери Всеукраїнського фіналу спортивних ігор «Козацька наснага»

Опубліковано: Четвер, 11 жовтня 2018 

min
max

Збірна команда учнів закладів профтехосвіти Львівської області посіла третє місце у фіналі Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів закладів професійно-технічної освіти «Козацька наснага», що протягом 6 днів тривав у Львові. Однакову із господарями змагань кількість очок набрали учні Дніпропетровської області, які і розділили зі львів’янами третю сходинку п’єдесталу. Друге місце посіла команда Чернівецької області, а головний кубок і золоті медалі поїхали до Харківської області.

Бронзові медалі для Львівщини здобули учні із Львівського вищого професійного художнього училища, Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва, ВПУ № 20, МВПУ залізничного транспорту, ЛВПУ інформаційно-комп’ютерних технологій.

За перемогу також змагались збірні команди професійно-технічних навчальних закладів Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської, Херсонської, Хмельницької, Тернопільської, Черкаської областей. Загалом у змаганнях взяли участь 120 учнів професійно технічних закладів із 12 областей України. Протягом тижня усі команди визначали кращих у армспорті, підтягуванні у висі, поштовху гир, підніманні козака, боротьбі на поясах, метанні довбні, естафетах «Герць козацьких джур» та втеча полоненого з неволі.

Змагання відбувались у трьох локаціях – Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, спортивному комплексі Національного університету «Львівська політехніка», а також Львівському вищому професійному училищі дизайну та будівництва, де було проведено заключні види змагань та церемонію нагородження переможців і призерів.

«Ситуація із руховою активністю у закладах професійно-технічної освіти є складною: застаріла матеріально-технічна база, відсутність мотивації в учнів та викладачів. Один із методів змотивувати тих, хто не зацікавлений у відвіданні занять фізичної культури, змінити свою думку, – організовувати і проводити масові заходи, які дають можливість перемагати. Сподіваюсь, що змагання на Львівщині, де учнів з усієї України вітав зірка гумору Тарас Стадницький, а також молодь могла побачити унікальний кампус Національної академії сухопутних військ, змотивувала хоча б декілька молодих громадян стати на стежку здорового способу життя», - коментує підсумки проведення змагань голова оргкомітету Анатолій Ігнатович.

Нагадаємо, що змагання «Козацька наснага» організовуються Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України щорічно відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 29.02.2016 № 194, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 16.05.2016 за № 721/28851. Цьогоріч для проведення фіналу було обрану Львівську область, а організацію доручено Львівському обласному відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації.

Немає коментарів

Схожі статті:

Всеукраїнський фінал спортивних ігор «Козацька наснага»: 12 областей України змагаються за перемогу на Львівщині Всеукраїнський фінал спортивних ігор «Козацька наснага»: 12 областей України змагаються за перемогу на Львівщині Опубліковано: П`ятниця, 05 жовтня 2018 120 учнів професійно технічних закладів з 12 областей України змагаються на Львівщині за перемогу у фіналі Всеукраїнських дитячих спортивних ігор серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України «Козацька наснага». Упродовж тижня усі команди визначають кращих у армспорті, підтягуванні...

Переглядів: 424 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Спортивний вересень на Львівщині завершився «Стартами надій» Спортивний вересень на Львівщині завершився «Стартами надій» Опубліковано: Четвер, 04 жовтня 2018 Понад 400 дітей з 18 областей України взяли участь у фіналі Всеукраїнських дитячих спортивних ігор серед учнів закладів середньої освіти «Старти надій». За підсумками п’яти змагальних днів на першому місці опинилась команда Київської області (Білоцерківський заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів...

Переглядів: 489 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook