Період публікації:

від

до

Категорія:

День Захисника України у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище»

Опубліковано: П`ятниця, 18 жовтня 2019 

min
max

У Львівському вищому професійному художньому училищі шанують своїх захисників, дбають і пам’ятають про них. Зокрема, учні та працівники освітнього закладу регулярно беруть участь у волонтерській діяльності, відвідують військовий шпиталь та організовують зустрічі з випускниками – учасниками бойових дій на Сході України. З нагоди Дня Захисника України, свята тих, хто захищав і захищає мир, безпеку і спокій нашої держави, у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» згідно з програмою позанавчальної діяльності училища, зокрема програмою національно-патріотичного виховання, організували низку заходів, які є складовою національної кампанії подяки військовим та ветеранам «Завдяки тобі».

З нагоди свята в освітньому закладі з метою вшанування героїзму та мужності захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу, посиленню уваги, турботи та подяки захисникам України бесіди в навчальних групах, виховні заходи та зустрічі провели під гаслом «Завдяки тобі».

Педагогічні працівники Львівського вищого професійного художнього училища вважають за необхідне організувати виховні та позаурочні заходи так, щоб вони викликали емоційне піднесення, неодмінно впливали на почуття і мислення учнів, збагачували їх досвідом самостійних роздумів, сприяли вихованню відповідального та формуванню свідомого громадянина.

Впродовж бесід у навчальних групах учнівська молодь згадувала історію виникнення свята, говорили теплі й добрі слова про військовослужбовців України, зокрема про випускників училища – захисників Вітчизни, волонтерів та волонтерську діяльність, зокрема, який вплив і значення мають їхні вчинки, дії для людей, та переглянули відеоролики та відеопрезентації про борців за незалежність України, про волонтерство… Відомо, що складання учнями презентацій для виховних годин розвиває образне мислення молоді та створює умови для творчої співпраці учнівської юні й вчителів. Адже для класного керівника головною є особистість, на формування якої він має вплив своєю діяльністю, своїм прикладом.

У рамках проекту «Волонтерство – поклик серця» учні групи № 202 за професією «Живописець, флорист» та № 301 за професією «Живописець, вітражник» упродовж вересня-жовтня 2019 року надавали вагому допомогу в приготуванні та пакуванні продуктових наборів для потреб захисників на Сході України на Львівській волонтерській кухні за адресою: м. Львів, вул. Просвіти, 4а. Результатом такої співпраці учнів Львівського вищого професійного художнього училища і волонтерів стали смачні вісточки у вигляді кулінарних заготовок та солодощів і не тільки… Такі смаколики кілька років поспіль учні училища передають бійцям 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, зокрема водію-механіку Богдану Савчуку (брату Орести Савчук – випускниці училища 2019 р.) та його товаришам. До Дня захисника України бійці в черговий раз отримають теплі в’язані шкарпетки. Богдан Савчук, приїхавши додому на відпочинок, пообіцяв на наступний тиждень разом із учнями долучитися до роботи Львівської волонтерської кухні. Такі зустрічі з волонтерами, які неодноразово побували на Сході, бійцями, спілкування з ними встановлюють орієнтири, задають рівень, до якого тягнуться учні. І вже вони самі проявляють громадянську ініціативу – беруть активну участь у волонтерській роботі. Їх не треба просити, водити туди, вони самі зголошуються і працюють на рівні з досвідченими волонтерами. Адже не дарма вчить народна мудрість, що дбати і шанувати своїх захисників потрібно нині, аби завтра не годувати загарбників… Не забуваймо про це!!! Це дуже влучні слова, задуматись над якими варто кожному, тому так важливо розповідати про позанавчальну роботу з навчально-патріотичного виховання в освітньому закладі, зокрема про волонтерську діяльність, щоб люди знали і долучались…

Учні ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» систематично з осені 2014 року відвідують Військово-медичний клінічний центр Західного регіону за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 26 та дарують свої творчі роботи, які демонструють їх авторську майстерність. Майбутні художники вкладають в них не тільки працю, але й душу, сподіваючись, що хлопці відчують їхню вдячність, і щиро вірять, що це додасть пораненим бійцям сил для швидшого одужання. Доброзичливі погляди бійців, скупі посмішки на мужніх обличчях зігрівають нас та додають мотивації, наснаги до роботи, адже війна, на жаль, ще триває. Після відвідин шпиталю учні хочуть допомагати і робити добро, а педагоги розуміють, що їхня праця дуже потрібна. От і тепер учениця групи № 2 за спеціальністю «Дизайн» освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст Катерина Чорна на прохання завідувача відділенням відновлювального лікування Ростислава Данилкова виконує у шпиталі настінний розпис, який показує розміщення м’язів та нервів у тілі людини, розміром 180×140 см.

Нещодавно у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» відбулась зустріч із випускником 2008 року – учасником АТО, бійцем батальйону особливого призначення «Львів» Юрієм Тенетком, яку організувала заступник директора ДНЗ «Львівське ВПХУ» з НВР Обнявка Надія Михайлівна. І педагоги, і учні зі сльозами на очах зустріли колишнього учня як справжнього героя, адже сучасна молодь, знаючи свою історію, сьогодні сама її творить. Юрій, мало що старший за учнів, а вже встиг побувати на війні. Це випускник – захисник України, у якого сильна воля, міцний характер та щира любов до Вітчизни. Цікаво, що Юрій не дуже охоче розповідав про воєнні дії чи окремі операції, у спілкуванні з учнями було питання не як, а чому: чому він пішов на фронт, чому обов’язок перед Батьківщиною – це не просто гарні слова, а внутрішня потреба. Через такі зустрічі учні мають нагоду побачити, що героями не народжуються, ними стають, роблячи у відповідний час правильний вибір. Адже вже в такому молодому віці вони заслужили на вдячність і повагу. Впродовж зустрічі відбулося нагородження Юрія Тенетка, який з 2014 року виконував бойові завдання на Сході України. «Народну» нагороду Орден Івана Сірка І ступеня вручив керівник ГО Легіон Патріотів «Галичина» Нодар Каралашвілі. Спілкування учнів із захисником України виховує глибокі патріотичні почуття, причетність і відповідальність за все, що відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя, формує активну громадянську позицію щодо єдиної цілісної держави та захисту її кордонів, повагу і віру в краще майбутнє України. Всім, хто захищає державу, низький уклін і щирі слова вдячності за Вашу працю, за мирне небо над нашими домівками, а тим, хто вже повернувся додому, зокрема Юрію Тенетку, зичимо доброго здоров’я, сімейного благополуччя, наснаги та віри у власні сили усім нам!

Слава Україні! Героям слава!

Матеріал підготувала викладач ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Сокіл Л.С.

Немає коментарів

Схожі статті:

Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Опубліковано: Четвер, 05 грудня 2019 8 листопада почався завершальний етап грантового проекту Центру вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ», реалізованого за підтримки Українського культурного фонду. Команда провела фахове обговорення культурно-мистецького проекту, який тривав три місяці, та експерти представили внутрішній моніторинг...

Переглядів: 743 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Брифінг та результати внутрішнього моніторингу Центру вітражного мистецтва, реалізованого за підтримки Українського культурного фонду Брифінг та результати внутрішнього моніторингу Центру вітражного мистецтва, реалізованого за підтримки Українського культурного фонду Опубліковано: Вівторок, 12 листопада 2019 У Центрі вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ» нещодавно відбувся брифінг, в обговоренні якого були задіяні учасники проєкту: Ігор Голуб (координатор), Христина Семанів (креативний менеджер), Михайло Копельчак і Тетяна Дмитрівна (експерти моніторингу проекту), Оксана Дуфанець та Олена Погребняк...

Переглядів: 634 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook