Період публікації:

від

до

Категорія:

Арт-захід «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи» в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст.

Опубліковано: П`ятниця, 22 листопада 2019 

min
max

21 листопада, у День Гідності та Свободи, ми вшановуємо громадянський  подвиг, патріотизм і мужність учасників  Революції Гідності. З цієї нагоди в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. класним керівником 9 класу Соколик Л.В. та педагогом-організатором Киринчук Г.В. проведено арт-захід  «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи» для учнів 5-9 класів.

Розпочала захід учителька української мови та літератури Соколик Л.В., яка сказала, що в підвалині української державності – і століття боротьби наших предків, і символізована насамперед в іменах Шевченка і Франка титанічна робота великих просвітителів народного духу, а також  сама незламна і нескорена душа українського народу.

 «Євромайдан» об’єднав весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності нашої держави в боротьбі за людську та національну гідність громадян України.   Єдиним символом Революції гідності був прапор України. Єдиним духовним помічником і натхненником – національний гімн.

Любов Василівна наголосила на тому, що сотня активістів Майдану пожертвували найціннішим, що у них було. Вони віддали свої життя за своїх рідних та за кожного з нас. Патріоти стояли до кінця, не злякавшись погроз і пострілів. Саме вони почали писати новітню історію нашої держави, саме вони стали Героями нашого часу.

Продовжили виступ дев’ятикласники, які закликали учнів та вчителів  до загальної молитви за полеглих на Майдані та запалили поминальні свічки на честь Небесної Сотні. Хвилиною мовчання  ми   вшанували всіх героїв за волю рідної Батьківщини.

Упродовж заходу учні декламували вірші, присвячені людям, які ціною власного життя намагалися змінити хід історії, переглянули відеоролики «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи», «На згадку про Героїв» та музичний відеокліп   «Пливе кача по Тисині».

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Немає коментарів

Схожі статті:

Літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця» Літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова 10 березня 2020 року  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. вчителькою української мови та літератури Соколик Л.В. проведено літературну вікторину  «Ім’я Шевченка стукає в серця» серед учнів 6 та 7 класів. Перед початком гри Любов Василівна...

Переглядів: 1353 Коментарів: 0

Відділи освіти

Духовними стежками братів Шептицьких Духовними стежками братів Шептицьких Опубліковано: П`ятниця, 15 листопада 2019 У рамках Тижня духовності, присвяченого вшануванню світлої пам’яті Блаженних Климентія та Андрея Шептицьких, 14 листопада 2019 року учні 6,7 та 9 класів разом із заступницею директорки школи Ключник В.М. та класними керівниками Киринчук Г.В. та Соколик Л.В. вирушили на екскурсію у Львів  «Духовними стежками...

Переглядів: 439 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook