Період публікації:

від

до

Категорія:

Літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця»

Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 

min
max

З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова 10 березня 2020 року  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. вчителькою української мови та літератури Соколик Л.В. проведено літературну вікторину  «Ім’я Шевченка стукає в серця» серед учнів 6 та 7 класів. Перед початком гри Любов Василівна організувала дві команди : «Кобзарі » - 7 клас та «Думка» - 6 клас. 

Соколик Л.В. звернулася до учасників вікторини зі словами, що в історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство, а також наголосила на тому, що  минуло 206 років з дня народження Тараса Шевченка, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Вікторина складалася із семи конкурсів: «Віднови вірш», «Опорні слова», «Кращий знавець життя і творчості Т. Г. Шевченка», «Творча лабораторія над прислів'ями про Т.Г.Шевченка», «Чи знаєш ти поезію Шевченка?», «Картинна галерея» та  «Кросворд».

Учні із задоволенням відповідали на запитання та цитували твори Кобзаря, а згуртована командна гра принесла чесну нічию учасникам.
Підсумовуючи захід, Любов Василівна подякувала учням за їхні знання та наголосила на тому, що є люди, як свічки, - згоряють, відходять у небуття. Є люди, як зірки,- горять і світять все життя. Таким яскравим прикладом для нас є Тарас Шевченко, що подарував вічність українському слову.

Немає коментарів

Схожі статті:

Арт-захід  «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи»  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. Арт-захід «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи» в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. Опубліковано: П`ятниця, 22 листопада 2019 21 листопада, у День Гідності та Свободи, ми вшановуємо громадянський  подвиг, патріотизм і мужність учасників  Революції Гідності. З цієї нагоди в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. класним керівником 9 класу Соколик Л.В. та педагогом-організатором Киринчук Г.В. проведено арт-захід  «Вільні творити майбутнє....

Переглядів: 389 Коментарів: 0

Відділи освіти

Духовними стежками братів Шептицьких Духовними стежками братів Шептицьких Опубліковано: П`ятниця, 15 листопада 2019 У рамках Тижня духовності, присвяченого вшануванню світлої пам’яті Блаженних Климентія та Андрея Шептицьких, 14 листопада 2019 року учні 6,7 та 9 класів разом із заступницею директорки школи Ключник В.М. та класними керівниками Киринчук Г.В. та Соколик Л.В. вирушили на екскурсію у Львів  «Духовними стежками...

Переглядів: 439 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook