Період публікації:

від

до

Категорія:

Науково-практична конференція за результатами проходження виробничої практики студентами-економістами Львівського кооперативного коледжу економіки і права (фото)

Опубліковано: Понеділок, 28 березня 2016 

min
max

Нещодавно на економічному відділені Львівського кооперативного коледжу економіки і права відбулась науково-практична конференція за результатами проходження виробничої практики студентами спеціальності «Оціночна діяльність» та «Бухгалтерський облік».

Виробнича практика є невід'ємною складовою частиною навчально-виховного процесу підготовки молодшого спеціаліста у коледжі. Завершальним етапом є практична підготовка конкурентоспроможних спеціалістів для підприємств, установ і організацій різних форм власності. На меті є формування у студентів практичних навичок самостійної роботи у сфері бухгалтерського обліку, контролю, аналізу та аудиту, умінь сформувати та вдосконалити професійні вміння та навички зі спеціальності. Вміти систематизувати знання та практичний досвід. Під час проходження практики у студентів розвивається професійне мислення, поглиблюються та закріплюються теоретичні знання, отримані в процесі навчання в коледжі, набуття необхідних практичних та організаційних навичок самостійної роботи у сфері організації та технології ведення бухгалтерського обліку, використання засобів обчислювальної техніки, методів та засобів контролю, аналізу та аудиту діяльності суб’єктів господарювання, оцінка нерухомих речей (нерухомого майна, нерухомості), у тому числі земельних ділянок та майнових прав на них, оцінка машин і обладнання, оцінка колісних транспортних засобів, оцінка літальних апаратів, оцінка судноплавних засобів, оцінка цілісних майнових комплексів, паїв, цінних паперів, майнових прав та нематеріальних активів (окрім прав на об’єкти інтелектуальної власності), оцінка прав на об’єкти інтелектуальної власності тощо.

Під час проходження практики студент веде щоденник, оформлює тематичний план, пише звіт про виробничу практику та ознайомлюється з необхідною документацією, яка стосується даної теми.

Керівництво та контроль за проходженням практики студентами коледжу виконуються викладачами циклової комісії та керівниками від баз практики.

Після завершення проходження практики студент подає у циклову комісію звіт, який оформлений згідно методичних вказівок, систематизований та зроблений підсумок роботи за період проходження практики. Звіт складається згідно вимог. У ньому повинні знайти відображення всі питання, які вивчав студент в коледжі, а також розрахунки та економічне обґрунтування.

Під час проходження виробничої практики студенти дізналися про специфіку роботи та структуру підприємств різної форми власності.

Виробничу практику студенти коледжу проходили на підприємствах та організаціях м. Львова та області різної форми власності.

Доброю традицією в коледжі стало проведення практичних конференцій за підсумками проходження виробничої практики.

На конференції були присутні студенти, адміністрація коледжу, завідувач економічного відділення Клачко І.В., викладачі циклової комісії облікових дисциплін Дромбінська О.І., Фера О.С.

Із вступним словом до студентів і присутніх звернулась директор коледжу Зубко Н.П., яка зауважила про важливість проходження виробничої практики студентами коледжу, адже практика є продовженням навчального процесу безпосередньо в реальних умовах на базах практики, де завжди є можливість порівняти теорію з практикою для таких важливих спеціальностей.

Леськів І.С., заступник директора з навчально-методичної роботи, відзначив високу результативність захисту звітів студентами спеціальності «Бухгалтерський облік» та «Оціночна діяльність», належне їх оформлення і дотримання термінів їх здачі на циклову комісію.

Голова циклової комісії облікових дисциплін, к.е.н. Грицак О.С. відмітила невідривність облікової теорії від практики бухгалтерського обліку, престижність професії бухгалтера та актуальність сучасних нововведень в обліку.

Під час виступу на конференції студенти активно ділилися позитивними враженнями і думками про проходження виробничої практики, мали можливість ознайомити присутніх з організацією бухгалтерського обліку на підприємстві із впровадження передових форм і методів обліково-економічної роботи, економічним станом та перспективами розвитку організацій, поділились власним досвідом та враженнями про безпосередню участь в оцінці комерційної та некомерційної нерухомості, земельних ділянок, легкових та вантажних автомобілів тощо, адже це перший їх професійний досвід.

Доповіді студентів відзначалися змістовністю, широким використанням сучасних технічних засобів і викликали зацікавлення серед слухачів. Слід відзначити Помірчу Вікторію, Калюжну Валерію, Демську Надію, які подали цікаву та змістовну інформацію про бази практики та здійснену оцінку. А також Дацка Ростислава, Євтюхову Роксолану, Заставну Надію, які використали інформацію про оцінку об'єктів для створення мультимедійних презентацій.

Практична конференція пройшла в теплій, дружній атмосфері. Студенти мали можливість ознайомитись з новітніми обліковими технологіями та навчитись якісно заповняти первинні документи, робити взаємозв’язок між первинними документами та обліковими регістрами, отримали повне уявлення на базах практики про важливість своєї спеціальності для країни, адже самостійний і творчий підхід, оперування фактами, набуття навичок, отримання досвіду, підготовка доповіді і мистецтво публічного виступу, вміння аналізувати, виконувати розрахунки, самостійно працювати з літературними джерелами, презентувати себе і свою роботу, висловлювати власні пропозиції – запорука успіху у фахівця.

Матеріал підготував Михайло Голубка, голова циклової комісії фінансів та кредиту, викладач вищої категорії Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики Опубліковано: Вівторок, 26 березня 2019 За підсумками проходження виробничої практики студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась науково-практична конференція, на котрій зібрались студенти, представники адміністрації, викладачі циклової комісії обліку...

Переглядів: 480 Коментарів: 0

Вища освіта

Студенти-економісти Львівського кооперативного коледжу пройшли виробничу практику Студенти-економісти Львівського кооперативного коледжу пройшли виробничу практику Опубліковано: Середа, 13 березня 2019 Виробнича практика є завершальним етапом підготовки фахівця з фінансів, банківської справи та страхування у Львівському кооперативному коледжі економіки і права і проводиться з метою оволодіння випускником первинним професійним досвідом, перевірки професійної готовності майбутнього фахівця до самостійної...

Переглядів: 423 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook