Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень туризму та краєзнавства у Львівському вищому професійному художньому училищі (фото)

Опубліковано: Четвер, 06 жовтня 2016 

min
max

З нагоди Всесвітнього дня туризму впродовж 26-30 вересня у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» пройшов насичений різноманітними заходами Тиждень туризму та краєзнавства.

Організаторами виступили: заступник директора з навчально-виховної роботи Обнявка Надія Михайлівна, викладач географії Турчиняк Наталія Володимирівна та майстер виробничого навчання Жежнич Тетяна Ярославівна.

Тиждень розпочався із конкурсу стіннівок під гаслом: «Фото наше – коментар Ваш!». Цікаві неординарні фото учнів на природі привертали увагу учнів та педагогів, а найцікавіші кожен мав змогу прокоментувати. Змістовним виявився і позанавчальний час, який провели учні групи № 5, № 313 разом із Турчиняк Н.В. та Жежнич Т.Я. у пішохідній екскурсії «Львів – науковий». Учні не лише пройшлись вулицями Львова, а й отримали змістовні знання про цікаві факти з історії міста та його закладів. Відвідання однієї з найбільших бібліотек –Національної бібліотеки ім. В. Стефаника – стало унікальною можливістю учнів поринути у надзвичайне літературне багатство українського та світового рівня, а головний корпус Львівського національного університету ім. І. Франка вразив учнів як своєю помпезністю, так і незвичним духом освіти, який витає у приміщенні ось уже століттями. Побували учні і у Палаці Потоцьких, де оглянули сад мініатюр у подвір’ї, піднялись на оглядовий майданчик Міської ратуші.

Веселі естафети туристичного спрямування розпочали другий день тематичного Тижня. На уроках з фізичної культури декількох груп училища учні пригадали (або й навчились), які речі потрібно брати у похід, як спакувати наплічник, розкласти намет. Усе відбувалося весело й спортивно, адже команди відчували дух суперництва з одного боку, та взаємопідтримки з іншого. В організації естафет та конкурсів значно допомогли керівник фізичного виховання Ковальчук Ю.А., викладач кафедри Вовк Х.І. та учень групи № 314 Петрів Данило, який з поняттям «туризм» спілкується на «ти».

У середу, 28 вересня, нашим учням випала чудова нагода почути лекцію доцента з ЛНУ ім. І. Франка Бордун Орести Юріївни на тему «Львівська дорога Св. Якова» та зацікавитись у паломницькій діяльності, про яку йшла мова. Жежнич Т.Я. поділилась враженнями щодо пройдених цьогорічних «пілігримок», зокрема учнями, і продемонструвала презентацію із фото-походів.

У закладі в цей день учні прибирали територію та збирали макулатуру. Учні групи № 204 організовано здали всю макулатуру до приймального пункту та отримані кошти передали учнівському самоврядуванню.

Веселим видався четвер, 29 вересня, в ЛВПХУ: учні презентували костюми веселого туриста на «Туристичному фешині». Фантазії та вмінь нашим учням не позичати, про що свідчили барвисті образи, які вони створили. Представлення кожного з костюмів відбувалося під музичний супровід та закінчувалось туристичною речівкою. Кращі костюми відзначені подяками.

У п’ятницю, 30 вересня, між учнями групи № 102 відбулась країнознавча вікторина «Туристичне намисто Європи», організована викладачем географії Турчиняк Н.В.

Учнівське самоврядування разом із Жежнич Т.Я., Обнявкою Н.М та Турчиняк Н.В. під час великої перерви організували для у І курсу квест «Шукачі пригод». Учні отримали схематичні карти, відгадуючи загадки, ознайомлювались із навчальними кабінетами закладу, йшли на зустріч із пригодами. Закінчився квест в кабінеті географії, де учні отримали солодкий приз.

Тиждень туризму та краєзнавства видався насиченим та веселим, найактивніші учасники з кожної групи нагороджені грамотами та туристичною поїздкою у селище Розлуч. Сподіваємося, що це хороший старт нового навчального року, адже ми повинні жити в мирі та злагоді з природою, слідкувати за екологією та вести здоровий спосіб життя, багато подорожувати, адже подорожі множать всі людські емоції.

Немає коментарів

Схожі статті:

Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові Опубліковано: Четвер, 05 грудня 2019 8 листопада почався завершальний етап грантового проекту Центру вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ», реалізованого за підтримки Українського культурного фонду. Команда провела фахове обговорення культурно-мистецького проекту, який тривав три місяці, та експерти представили внутрішній моніторинг...

Переглядів: 750 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Брифінг та результати внутрішнього моніторингу Центру вітражного мистецтва, реалізованого за підтримки Українського культурного фонду Брифінг та результати внутрішнього моніторингу Центру вітражного мистецтва, реалізованого за підтримки Українського культурного фонду Опубліковано: Вівторок, 12 листопада 2019 У Центрі вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ» нещодавно відбувся брифінг, в обговоренні якого були задіяні учасники проєкту: Ігор Голуб (координатор), Христина Семанів (креативний менеджер), Михайло Копельчак і Тетяна Дмитрівна (експерти моніторингу проекту), Оксана Дуфанець та Олена Погребняк...

Переглядів: 642 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook