Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели День відкритих дверей (фото)

Опубліковано: Середа, 29 березня 2017 

min
max

25 березня у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбувся День відкритих дверей. Майбутні абітурієнти, випускники ліцеїв та їх батьки прибули з різних районів міста та області для ознайомлення з навчальним закладом та його спеціальностями. Адже вибір фаху – непросте завдання для юнаків та дівчат, яке потрібно вирішити в один прекрасний момент, щоб в майбутньому бути корисними суспільству і потрібними в рідній Україні.

Привітала гостей директор коледжу Наталія Зубко, побажавши вдалого вибору фаху. Про історію навчального закладу, традиції та навчальний процес у виші розповіла заступник директора з навчальної роботи Леся Федак. З умовами вступу на новий навчальний рік детально ознайомила майбутніх абітурієнтів відповідальний секретар Ірина Клачко.

Розпочався захід із презентацій спеціальностей студентами коледжу. Усі присутні мали змогу переглянути презентаційний фільм про навчальний заклад, інформаційні тематичні стенди, оглянути матеріально-технічну базу коледжу, зокрема навчальні аудиторії та лабораторії, студентські гуртожитки, їдальню, медичний пункт, отримати рекламні буклети, брошури та інші друковані матеріали профорієнтаційного характеру.

Була можливість ознайомитись з діяльністю та здобутками студентів та викладачів. Зануритись в короткий екскурс про Львівський кооперативний коледж економіки і права, який був заснований у 1939 році. У 1950-му технікум був переданий у підпорядкування Укоопспілки. Через два роки було відкрито технологічне відділення, фахівці якого були одними з найкращих у системі споживчої кооперації України. У 1953 році було відкрито заочний відділ. Завдяки належній матеріально-технічній базі, добрій організації навчального процесу технікум став школою передового досвіду для працівників споживчої кооперації України. У 1972 році у навчальному закладі, як кращому у системі Центроспілки, було проведене засідання Міжнародного кооперативного альянсу. У березні 1999 року технікум перейменовано у кооперативний коледж економіки і права. У роки незалежності України значно розширилася навчальна база закладу, відкрито нові актуальні спеціальності.

За час існування навчального закладу випущено десятки тисяч фахівців для системи споживчої кооперації України та організацій і підприємств різних форм власності. Багато з них досягли значних успіхів у різноманітних сферах діяльності.

Львівський кооперативний коледж економіки і права відзначений багатьма нагородами. Підготовка молодших спеціалістів проводиться таким чином, що дозволяє випускникам коледжу у подальшому продовжувати освіту в навчальних закладах IIІ-ІV рівня акредитації в рамках ступеневої освіти за скороченим терміном за відповідними спеціальностями.

3 майбутніми фахівцями працює висококваліфікований педагогічний колектив. Головним завданням є підготовка висококваліфікованих та конкурентоздатних спеціалістів. Адже основи фаху, любов до професії, розуміння та важливість кооперації та кооперативного руху для економіки країни, формуються саме на заняттях, під час безпосереднього спілкування з викладачами.

У коледжі студентам пропонуються додаткові курси, що підвищує конкурентоспроможність випускників вишу на сучасному ринку праці.

За ініціативи директора коледжу Наталії Зубко та підтримці Голови Львівської облспоживспілки Михайла Ванівського відкрито навчальний хостел «На Золотій» для кооператорів, студентів та викладачів кооперативних закладів, які завітають до Львова. Заклад є реальним місцем для проходження практики.

Педагоги коледжу підвищують свій теоретичний рівень, удосконалюють педагогічну майстерність, розглядають питання удосконалення професійної підготовки студентів.

Щорічно викладачі працюють над обраною науково-методичною проблемою, по якій звітуються на засіданнях, готують доповіді на психолого-педагогічну та виховну тематику.

Протягом навчального періоду освітній процес організовується з урахуванням можливостей сучасних інформаційних технологій навчання та орієнтується на формування освіченої, гармонійно розвиненої особистості.

На базі навчального закладу відбуваються засідання методичних об’єднань, викладачів коледжів і технікумів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області.

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права багато уваги приділяється творчій та науковій роботі зі студентами. Широкого розповсюдження набули предметні гуртки, які були організовані при кабінетах. Члени предметних гуртків беруть активну участь у підготовці та проведенні тематичних вечорів, предметних тижнів та декад циклових комісій. На гурткових заняттях студенти під керівництвом викладачів не тільки отримують додаткові теоретичні знання з фаху, а й займаються науково-дослідницькою, пошуковою роботою, відвідують музей споживчої кооперації Львівщини, який знаходиться на території коледжу: пізнають історію кооперативного руху, традиції свого краю.

Співпраця викладачів і студентів кооперативного коледжу сприяє формуванню пізнавальних інтересів, умінь та навичок творчої роботи, підвищує рівень інтелектуальних можливостей молодої людини. Результатом цієї співпраці є постійна участь студентів коледжу у різних наукових заходах.

Апогеєм плідної праці є те, що викладачі та студенти коледжу представляють свій навчальний заклад на Всеукраїнських семінарах, круглих столах, конференціях (Київ, Харків, Чернівці, Івано-Франківськ, Хмельницький, Запоріжжя, Тернопіль, Ужгород, Львів та ін.) та міжнародних конференціях (Нью-Йорк (США), Штутгарт (Німеччина), Відень (Австрія), Будапешт (Угорщина), Тбілісі (Грузія), Астана (Казахстан), Рига (Латвія), Каунас (Литва), Люблін (Польща) Монреаль (Канада) тощо. Друкуються у фахових журналах, які включені до міжнародних наукометричних баз даних, є співавторами монографій, беруть участь у комісіях НМЦ «Укркоопосвіта» та видають свої праці.

Студенти коледжу активно беруть участь в обласних та всеукраїнських олімпіадах серед ВНЗ І-ІІ р.а. з економічних дисциплін, математики, інформатики, української мови, фізики, правознавства та стають призерами цих олімпіад.

Нещодавно на базі економічного факультету Львівського національного аграрного університету було проведено Університетську студентську олімпіаду з економічних дисциплін між студентами коледжів Західного регіону України. Відтак, студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» отримали диплом першого ступеня та грамоти в номінаціях «За системність мислення» та «За фундаментальні знання».

А також взяли участь в Обласній олімпіаді з правознавства серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. Львівської області, яка проходила на базі Технологічного коледжу вищого державного навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України», в якій гідно представили навчальний заклад, посівши I та IІІ місця.

Представники коледжу отримали грамоти та сертифікати за призові місця на конкурсі наукових робіт для випускників коледжів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» на тему: «Гроші та кредит: сучасні тенденції розвитку», який проходив на базі Черкаського державного технологічного університету.

Поряд із теоретичною освітою велика увага приділяється оволодінню практичними навиками. Це виконання лабораторних і практичних робіт, навчальна і виробнича практики, які проходять як в кабінетах коледжу, так і на підприємствах споживчої кооперації та організацій різної форми власності.

Однією зі складових частин навчально-виховної роботи є дозвілля студентів кооперативного коледжу. Ці функції бере на себе культорганізатор, який відповідає за організований відпочинок молоді. Тут працюють гуртки художньої самодіяльності, проводяться розважальні заходи: тематичні вечори, вечори відпочинку, КВК, «Міс-коледжу», конкурси тощо. Вся робота має масовий характер, комплексний підхід, багата різноманітністю жанрів.

Студенти коледжу беруть участь як у районних, обласних так і в Всеукраїнських конкурсах авторської та патріотичної пісні серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а., де займають призові місця. Щорічно навчальний заклад бере участь у Всеукраїнському конкурсі «Студентські перлини – тобі, Україно».

Усі визначні події у коледжі не залишаються поза увагою засобів масової інформації. Функціонують стінна газета «Вісник кооператора», радіогазета, інформативні матеріали публікуються у Всеукраїнському тижневику «Вісті». Студенти коледжу відвідують Форум видавців у Львові та інші актуальні заходи.

Представники коледжу беруть участь у польсько-українському літературному фестивалі «XXVI Międzynarodowa Galicyjska jesien literacka» «Польща – Україна – одним голосом» та ІІ Міжнародному літературному фестивалі-конкурсі молодих поетів «Галицька осінь» серед молодих талантів учнівської та студентської молоді.

За ініціативи та підтримки директора коледжу у 2016 році створено викладацький хор «Галичаночка» як аматорський осередок.

Вихованці Львівського кооперативного коледжу економіки і права спільно з викладачами та кураторами відвідують музеї І. Франка, М. Грушевського та ін., театри, кінотеатри, проводять екскурсії вулицями міста Львова іноземними мовами, подорожують по рідному краю. Адміністрація коледжу з викладачами відвідують паломницькі місця Західної України.

Студенти коледжу спільно зі студентським самоврядування, за підтримки адміністрації вишу та облспоживспілки, допомагають дитячим будинкам, безхатченкам та є волонтерами.

Викладачі коледжу беруть участь в традиційних конкурсах «Кращий викладач року» та «Краща циклова (предметна) комісія року» в кооперативних вищих навчальних закладах І рівня акредитації» та інших конкурсах.

Значна увага приділяється фізичному розвитку та підготовці студентів кооперативного коледжу. Не тільки на заняттях, але й у позаурочний час вихованці мають можливість удосконалювати свої навики у спортивних секціях.

На належному рівні здійснюється спортивно-масова робота. Протягом навчального року проводиться загальноколеджівська спартакіада з футболу, волейболу, настільного тенісу, баскетболу, армреслінгу тощо.

Доброю традицією стало проведення загальноколеджівського спортивного заходу «Козацькі забави», приуроченого до Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії (День УПА), дня Покрови Пресвятої Богородиці.

Студенти вишу беруть участь в Універсіадах з пляжного волейболу серед ВНЗ І-ІІ р.а.

Отримали кубок з Відкритого волейбольного турніру серед дівчат під назвою «Львівська осінь на Клепарові», який присвячений Дню Гідності та Свободи, та гідно представили свій виш у Міжнародних іграх з футболу (Польща).

Адміністрація та викладачі кооперативного коледжу зацікавлені у тому, щоб молоде покоління виросло фізично здоровим, розвиненим, готовим до праці. Багато років поспіль студенти коледжу є переможцями міської та обласної спартакіади серед ВНЗ І-ІІ р.а., серед студентів коледжу є члени збірних області, України з різних видів спорту.

Сьогодні кооперативна освіта має право на життя. Вона має на меті зміцнення та розвиток всіх видів вітчизняної кооперації та формування міцної загальнонаціональної кооперативної системи, розвиток кооперативного руху та економіки як регіону, так України загалом.

Під час навчання студенти забезпечуються  гуртожитком. За час навчання коледж пропонує студентам спортивні секції: волейбол, настільний теніс, футбол, легка атлетика, тренажерний зал; цікаве дозвілля: предметні гуртки за спеціальностями, гуртки художньої самодіяльності: вокальний, вокально-інструментальний, художнього читання тощо.

Випускникам коледжу надається право продовження навчання у вищих навчальних закладах м. Львова та України, з якими підписані угоди про співпрацю за профілем здобутої спеціальності та скороченим терміном.

На базі базової середньої освіти денної форми навчання вступні випробування проводитимуться відповідно до вимог та правил прийому абітурієнтів до ВНЗ I-II р.а. Зараховуватимуться до коледжу за співбесідою також і випускники професійно-технічних закладів на скорочений термін навчання, які мають повну загальну середню освіту, на відповідну спеціальність.

За час навчання в коледжі студенти одержують робітничі професії: оператора комп’ютерного набору, продавця, офіціанта, кухара та проходять навчання для отримання посвідчення водія. Щоб підготуватись до здачі вступних іспитів, для майбутніх абітурієнтів Львівського кооперативного коледжу економіки і права в закладі створені підготовчі курси з відповідних навчальних дисциплін.

У коледжі проводяться курси (по закінченню яких видаються сертифікати) з поглибленого вивчення іноземних мов із професійним спрямуванням для студентів з відповідних спеціальностей; математики; української мови; оволодіння початковими та поглибленими знаннями роботи на комп’ютері.

Після завершення навчання випускникам коледжу видається диплом молодшого спеціаліста, атестат про повну середню освіту державного взірця та свідоцтво про отримання робітничих професій.

Майбутні студенти мали можливість поставити запитання про особливості цьогорічного вступу, необхідні документи для вступу та отримали вичерпні відповіді від членів приймальної комісії коледжу.

Окрім того, студенти деяких спеціальностей провели візуальні майстер-класи під керівництвом Марії Кузнєцової. Голови циклових комісій коледжу Марія Волос, Лідія Марчишин, Руслана Юзьків, Віра Варгас, Михайло Голубка та інші відповіли на усі запитання майбутнім абітурієнтам та їх батькам, більш детально проінформували стосовно окремих напрямків підготовки фахівців, за якими здійснюється набір студентів на 2017/2018 навчальний рік на денну та заочну форми навчання.

Представники коледжу сподіваються, що їх інформація допомогла гостям правильно обрати майбутню професію та напрям діяльності.

Якщо хтось не зміг відвідати даний захід, то з інформацією можна ознайомитися на сайті коледжу: http://www.ccej.lviv.ua, або за адресою: м. Львів, вул. Клепарівська, 11. Тел. для довідок: (032) 233-31-35, 233-31-41, 233-33-88.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели День відкритих дверей У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели День відкритих дверей Опубліковано: Вівторок, 21 травня 2019 Нещодавно у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбувся День відкритих дверей. Цьому передувала значна профорієнтаційна робота представниками приймальної комісії: виїзди адміністрації та викладачів до шкіл районів Львівської області, оголошення в пресі, транспорті, на радіо, сайті коледжу. Вибір...

Переглядів: 607 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели День відкритих дверей У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели День відкритих дверей Опубліковано: П`ятниця, 05 квітня 2019 Вибір фаху – не просте завдання, яке потрібно вирішити, щоб у майбутньому бути корисними суспільству і потрібними в рідній Україні. У ВНЗ «Львівський кооперативний коледж економіки і права» відбувся День відкритих дверей, на якому була можливість визначитися зі своїм майбутнім та знайти однодумців. Мета...

Переглядів: 438 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook