Період публікації:

від

до

Категорія:

Регіональний турнір з пінг-понгу у Стрийській ЗШ №9

Опубліковано: П`ятниця, 14 квітня 2017 

min
max

Людина живе, поки її пам’ятають. Життя людини – це довгий шлях, сповнений радощів і смутку, труднощів та випробувань, перемог та поразок, успіхів та розчарувань. Такий шлях судилося пройти людині з великої букви – Зеновію Васильовичу Івашківу. Відмінний спортсмен та ветеран, надзвичайно талановитий організатор та активіст, добрий батько і чоловік та ще крім того високоінтелектуальна, розумна, порядна, інтелігентна, релігійна людина, чуйний та хороший друг. Таким його охарактеризували усі виступаючі під час урочистого відкриття.
 
У неділю, 12 березня, у спортзалі Стрийської ЗОШ № 9 відбувся регіональний турнір з настільного тенісу, присвячений світлій пам’яті Зеновія Васильовича Івашківа. Він народився 14 січня 1954 року в м. Стрию. З юнацьких років захопився музикою, а згодом і настільним тенісом й проніс це захоплення аж до останніх днів свого життя. Після закінчення Стрийської СШ № 10 і Львівського музично-педагогічного училища він вступив до Дрогобицького педагогічного інституту (спеціальність – вчитель музики).
Згодом пан Зеновій успішно закінчив Львівську консерваторію, за спеціальністю баяніст-інструментальник. Трудову кар’єру він розпочав у далекому 1973 році вчителем музики в одній зі шкіл м. Ізюм, що в Харківській області. У 1975 році під час служби в армії став чемпіоном Далекосхідного військового округу з настільного тенісу. Неодноразово був переможцем та призером міських, районних та обласних турнірів як серед дорослих, так і серед ветеранів. Після армії працював у Стрийському будинку піонерів, у СШ № 2, викладав у Дрогобицькому педінституті.
У 1991 році прийшов працювати у Стрийську гімназію на посаду заступника директора з виховної роботи та вчителя музики. А у 2004 році став директором Стрийської ЗОШ № 9. Його робочий день починався задовго до початку роботи, а закінчувався пізніше за усіх. Крім того, Зеновій Івашків протягом багатьох років був регентом церкви святого Якова. За свою трудову діяльність він обирався депутатом Стрийської міської ради.
Слід відзначити, що Зеновій Івашків був одним із ініціаторів заснування у Стрию тенісного клубу «ТОП-СПІН», виступаючи на різноманітних змаганнях та захищав честь нашого міста та району. У 2012 році він став чемпіоном Львівщини серед депутатів усіх рівнів. На превеликий жаль, після важкої хвороби 12 грудня 2012 року він відійшов від нас у вічність. Світла пам’ять про цю безмежно добру та чуйну людину буде жити у серцях багатьох людей... 
Організатором цьогорічного турніру виступив Стрийський тенісний клуб «ТОП-СПІН» при підтримці відділу молоді та спорту Стрийської міської ради. У цьому турнірі взяли участь 35 майстрів пінг-понгу зі: Львова, Стрия, Моршина, Дрогобича, Трускавця, Борислава, Стебника, Самбора, Миколаєва та Стрийського району. На урочистій церемонії відкриття усіх учасників та гостей привітали: головний спеціаліст відділу молоді та спорту Стрийського міськвиконкому Руслан Каліцун, президент Стрийського тенісного клубу «ТОП-СПІН» Степан Гетманчук, дружина Зеновія Івашківа – Світлана Івашків, заступник головного лікаря Стрийської міської поліклініки Володимир Завгородній, ветеран спортивного руху Стрия Василь Коханчик, голова осередку ветеранів спорту Стрийщини Роман Мазяк, суддя національної категорії Ігор Лебідь, майстер спорту СРСР з настільного тенісу Віктор Торічний та інші. Головний суддя – Юрій Поляков (Стрий). Головний секретар – Михайло Регуш (Миколаїв). Усі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Зеновія Івашківа. Далі головний суддя оголосив програму змагань. У результаті жеребкування спортсмени були розподілені на дві вікові групи: 40-49 років (17 учасників) та 50 років і старші (18 учасників). Усі учасники продемонстрували високу спортивну майстерність. Боротьба на тенісних столах точилася за кожне залікове очко. У молодшій віковій групі титул переможця виборов майстер спорту України Іван Пицко (Дрогобич), друге – мс України Олег Фоменко (Дрогобич), третє місце виборола єдина жінка, дебютантка цього турніру мс України Наталя Свидницька (Львів). 
У старшій віковій групі перше місце посів кмс України Ярослав Ковалевич (Львів), друге – кмс України Леонід Мартинов (Стрий), третє – мс України Анатолій Дулич (Львів). 
Переможці та призери цих змагань були нагороджені статуетками, грамотами та цінними призами. Також Роман Мазяк нагородив книгою на олімпійську тематику та дипломом Асоціації ветеранів спорту Львівщини найстаршого гравця турніру 70-річного Мирона Гринишина (Самбір). Крім того, усі спортсмени отримали з рук організаторів пам’ятні вимпели, які були виготовлені на поліграфічній фірмі «Укрпол» (генеральний директор – Сергій Ковальчук). На згадку про турнір учасники та організатори зробили пам’ятне фото.
       За матеріалами редакції газети "Фортуна"

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Львів’яни – бронзові призери Всеукраїнського фіналу спортивних ігор «Козацька наснага» Львів’яни – бронзові призери Всеукраїнського фіналу спортивних ігор «Козацька наснага» Опубліковано: Четвер, 11 жовтня 2018 Збірна команда учнів закладів профтехосвіти Львівської області посіла третє місце у фіналі Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів закладів професійно-технічної освіти «Козацька наснага», що протягом 6 днів тривав у Львові. Однакову із господарями змагань кількість очок набрали учні Дніпропетровської...

Переглядів: 403 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Всеукраїнський фінал спортивних ігор «Козацька наснага»: 12 областей України змагаються за перемогу на Львівщині Всеукраїнський фінал спортивних ігор «Козацька наснага»: 12 областей України змагаються за перемогу на Львівщині Опубліковано: П`ятниця, 05 жовтня 2018 120 учнів професійно технічних закладів з 12 областей України змагаються на Львівщині за перемогу у фіналі Всеукраїнських дитячих спортивних ігор серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України «Козацька наснага». Упродовж тижня усі команди визначають кращих у армспорті, підтягуванні...

Переглядів: 428 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook